2024. április 20. - Tivadar

Jövőre drágábbak lesznek az új lakások

Az idén kevesebb új lakás épül, jövőre viszont keresleti piac alakulhat ki, ami várhatóan növelni fogja az árakat az Elephant Holding ingatlanfejlesztő cég szerint.
2010. január 12. kedd 22:30 - HírExtra
A fejlesztők az idén a felépült lakásaik eladásával foglalkoznak, kevésbé érdekli őket az új beruházások előkészítése - állítja a cég. Ebből következik, hogy az idén kevesebb lakás épül a múlt évi 27 ezernél. A meglévő készlet kiárusítása és az idei visszaeső lakásépítés miatt jövőre nagyobb lesz a kereslet, mint a kínálat, ez pedig az árakat fogja emeli.

A közlemény a használt lakások piacát az alacsony kereslettel jellemzi. Az eladók többsége kivár, de vannak olyanok, akik akár 20 százalékot is engednek az eredeti árból, csak hogy megszabaduljanak a lakásuktól.

A vevők további árcsökkenést várnak, így halasztják a vásárlást, de az ingatlanfejlesztő cég szerint ez nem jó taktika. Magyarázatuk szerint a magyar lakásárak messze elmaradnak az európai átlagtól, így hosszabb távon inkább áremelkedésre lehet számítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását