2024. május 5. - Györgyi

Az MSZP weboldalt nyitott a fideszes korrupciók bemutatására

Az MSZP weboldalt nyitott annak bemutatására, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatok hogyan adósodnak el, és a pártnak milyen korrupciós ügyei vannak - közölte Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
2010. január 10. vasárnap 12:16 - HírExtra
Az MSZP internetes címéről elérhető oldalon azokat az "eseteket" ismertetik, amelyek a szocialisták szerint azt bizonyítják, hogy a Fidesz kormányra kerülve hasonló hibákat követne el.

Szabó Zoltán úgy fogalmazott, aki kicsiben nem tudja irányítani az országot, annak nagyban sem fog menni, aki nem képes arra, hogy a gazdasági válság idején az önkormányzatokban megoldja a gazdálkodási és pénzügyi nehézségeket, annak mindez a kormányon sem fog sikerülni.

Ezzel összefüggésben idézte Meggyes Tamás, Esztergom polgármesterének egyik nyilatkozatát, melyben a fideszes politikus azt mondta: ami városában zajlik, "az egy kísérlet, ez fog történni az egész országban". Szabó Zoltán erre azt közölte: ők éppen ettől félnek.

A szocialista politikus szerint ugyanis ma az önkormányzatot vezetői önkény, a törvénytelen lépések hosszú sora, a csőd szélére sodró gazdálkodás, pazarlás, Fidesz-közeli fantomcégek, valamint köztartozások és adósságok jellemzik.

Szabó Zoltán a legfrissebb esztergomi esetként a város tulajdonában álló élményfürdő mintegy 30-40 millió forint közötti tartozását említette, ami miatt a szolgáltató már ki is kapcsolta az áramot.

Arra mutatott rá, ez volt az a beruházás, amely az eredetileg tervezett 2 milliárd forint helyett több mint 6 milliárd forintba került, és amely elindította a várost az eladósodás, a pénzügyi csőd felé vezető úton.

Szabó Zoltán - Orbán Viktor Fidesz-elnök szófordulatát idézve - azt mondta: Esztergom vezetése "mert nagyot álmodni", ám ezzel évtizedekre eladósította a várost, és romba döntötte annak gazdálkodását.

Közölte azt is, hogy az Állami Számvevőszék vizsgálata szerint nemcsak Esztergomban, hanem számos más fideszes önkormányzatban tovább folytatódott az eladósítás, és ennek egyik eszközeként a kockázatos kötvény-kibocsátás. A szocialista politikus szerint a Fidesz elképesztő adósságokba veri a megyéket és a településeket.

A sajtótájékoztatón a távhő áfa-csökkentésével kapcsolatban is kérdezték a szocialista képviselőt. Arra a kérdésre, igaz-e az az információ, amely szerint a távhő áfájának csökkentését teljes mértékben kioltja a kompenzáció eltörlése, azt mondta, választókerületében egyetlen távhővel működtetett lakás sincs, ám úgy tudja, az előzetes számítások szerint az áfa-csökkentés jelentős díjtételmérsékléssel jár majd.

Szabó Zoltán sajtótájékoztatója része volt annak a sorozatnak, melyben az MSZP azt akarja bemutatni, szerintük miként kormányozna a Fidesz, ha hatalomra kerülne.

A Fidesz reakciója:

Tóth Károly (MSZP): Tiszta szívből utálom a korrupciót, mert ráment az MSZP.
Békesi László: Az MSZP nem fog változni. Lehetetlen, alkalmatlan párt.
Szili Katalin (MSZP): Maszatolunk, és az ország azt látja rólunk, hogy szétkenünk minden felelősséget, és ezzel csak szappanozzuk magunk alatt a lejtőt.
Karsai József (MSZP): Balatonőszöd óta jobban hazudunk.
Lendvai Ildikó (MSZP): Nem akarjuk az SZDSZ nyakába varrni a BKV által szimbolizált gondokat, ami eddig történt a fővárosban, az közös felelősség.
Desewffy Tibor (Demos): Az egész balliberális oldalon át kellene gondolniuk a szereplőknek, hogyan is jutottunk ide.
Népszabadság: Romokban az MSZP, az SZDSZ-nek lassan pulzusa sincs. A népszerűtlenség és a szétesés fontos oka - a gyönge kormányzati teljesítmény mellett - a nyilvánosságra került korrupciós ügyek sorozata.
Bacher Iván: Ahol felbukkannak, ott lopás esik. Metró: lopás. MÁV: lopás. Posta: lopás. Autópálya: lopás. BKV: lopás. Villamos művek: lopás. Margit híd: lopás. És ez itt, a hetedik kerület: lopás.
Népszabadság: (A jobboldalt) a másik oldal segíti hatalomra. Gyávasággal, kulturálatlansággal és mindenekelőtt: a korrupcióval.
Steiner Pál (MSZP): A BKV-nál kitört anomáliák olyan mértékben váltak szimbolikussá, hogy már az MSZP hitelességét érintették.
Szili Katalin (MSZP): A szocialista párt azért veszítette el a szerethetőségét és a társadalom bizalmát, mert morálisan megkérdőjelezhető helyzetekbe került.
Hegyi Gyula (MSZP): Az MSZP ellen összehordott, általánosító korrupciós vádak egy része könnyen megcáfolható. Más esetekben sajnos jogos a vád.
Cser-Palkovics András,
a Fidesz helyettes szóvivője Az MSZP internetes címéről elérhető oldalon azokat az önkormányzati "eseteket" ismertetik, amelyek a szocialisták szerint azt bizonyítják, hogy a Fidesz kormányra kerülve hasonló hibákat követne el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

rackett44
2010. január 11. 10:02
Lehet azzal, ha nem hagyják a Fideszt kormányozni, ahogy ez forditva is igy volt. Kellene a magyar társadalom érdekében egy identisát megőrőz konszenzus.Vagy esetleg egy harmadik párt kormányzása?
p-Aga
2010. január 10. 13:01
Ötletük rendkívül hatékony:
Nemcsak a fidesznek ártanak vele: Az egész MAGYAR POLITIKAI KÖZÉLETNEK! (Bár nem tudom, joan már lehet-e...)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását