2024. május 2. - Zsigmond

A kontrollcsoport sok műszaki hibát találat a BKV-nál

A BKV vezetése által megbízott "szuper kontrollcsoport" is igazolta szerda reggel, hogy nem álhibák vannak a buszoknál és nincs indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadás - mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az MTI megkeresésére.
2010. január 6. szerda 12:14 - HírExtra
Több esetben a buszgarázsban dolgozók forgalomba küldtek volna olyan buszt, amely műszaki hibás volt, de a kontrollcsoport visszaküldte a járművet a garázsba - közölte Nemes Gábor hozzátéve: ezzel bebizonyosodott az is, hogy nincsenek indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadások és rongálások sem.

Kifejtette, volt olyan garázs, ahol elfogyott az ablakmosó folyadék a járművekben, és több olyan buszt is forgalomba akartak küldeni, amelyben nem működött az utastérfűtés, de a kontrollcsoport szakemberei visszatartották ezeket a járműveket.

A BKV a "szuper kontrollcsoport" működésének tapasztalatairól az MTI-nek csak délutánra ígért tájékoztatást. A cég kedden közölte, hogy "szuper kontrollcsoportot" hoznak létre a közlekedési káosz mihamarabbi és minél hatékonyabb felszámolására. Feladatuk az autóbuszok műszaki állapotának vizsgálata a forgalomba álláskor és a garázsba visszaállás idején. Ettől az intézkedéstől az indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadások és az esetleges rongálások csökkenését várják.

A BKV közleménye szerint szerda reggel fél kilenckor már 13-ra csökkent azon buszvonalak száma, amelyeken a menetrend szerintinél ritkábban közlekednek a buszok.

Továbbra is többet kell várni a 7-es buszokra (7, 7E, 173, 173E), azokon a vonalakon a 4-5 perces követési idő helyett 5-12 percenként közlekednek a járművek.

A 9-es busz 7 helyett 14, a 15-ös 8 helyett 30, a 282E pedig 20 helyett 40 percenként közlekedik. Ritkábban jár - egyebek mellett - a 112-es, 212-es, 85-ös, 67-es és 94E busz is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását