2024. május 25. - Orbán

Komoly fennakadásokat okoz a tél Nagy-Britanniában

Komoly fennakadásokat okozott kedden Nagy-Britanniában a havazás újabb hulláma és az egyre hidegebb idő, amely miatt most már problémák is jelentkeznek a földgázellátásban.
2010. január 5. kedd 14:30 - HírExtra
Anglia északnyugati és középső vidékein intenzív havazás kezdődött, amely dél felé terjed. A meteorológia szerint szerdán már a déli országrészben, így Londonban és környékén is jelentős hó várható, a hét második felében pedig akár mínusz 20 fokos hideg is lehet északon. Skóciában és Észak-Angliában mínusz 15-18 fokos fagyokat mértek keddre reggel, és délen is mínusz 5-10 fok volt, ami errefelé sarkvidéki hidegnek számít.

Liverpool, Manchester és Leeds-Bradford repülőtereit kedden lezárták, az észak-angliai nagyvárosok környékén az autópályákon is gyakorlatilag leállt a forgalom a hó és a balesetek miatt, és a vasúti közlekedésben szintén nagy fennakadások vannak. Manchesterben és Északnyugat-Angliában összesen 290 iskolában rendeltek el tanítási szünetet keddtől.

A térség mentőszolgálata közölte: csak nagyobb balesetekhez tud kivonulni, a kisebb incidensek kezelésére nem maradt kapacitása a hívások példátlanul nagy száma miatt.

Az ilyen időjárásra teljesen felkészületlen országban már december közepe óta komoly gondokkal jár a nagy hideg és a havazás. Szakértők szerint legalább harminc éve nem volt a mostanihoz hasonló kemény tél Nagy-Britanniában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását