2024. május 2. - Zsigmond

Koncert az Északi-sarkon

A klímaváltozás drámai következményeire akarja felhívni a figyelmet André Rieu holland hegedűművész Északi-sarkon tartandó koncertjével.
2009. december 31. csütörtök 12:42 - HírExtra
"Az a célom ezzel a szokatlan eseménnyel, hogy fogékonyabbá tegyem a közvéleményt a klímavédelem fontossága iránt" - mondta a 60 éves művész a 2010 nyarára tervezett koncertről.

Rieu nem tervez nagyszabású eseményt, hiszen mint mondja, nem akar "nagy rumlit csinálni" a globális felmelegedés által nagy mértékben érintett Északi-sarkon. Csak szűkkörű hallgatóság lesz jelen, a tervek szerint egy-egy országot három fő képvisel majd.

Ami a ruházatot illeti, a vastag télikabát, a csizma és a sapka tabu. A zenészek frakkot viselnek majd, mint bármelyik másik koncerten, s a hideg ellen kizárólag vastag alsóneművel védekeznek - mondta a hegedűművész.

André Rieu az 1990-es évek közepétől beutazta a világot Johann Strauss Orchestra nevű zenekarával; koncertjeikkel nagyban hozzájárultak a keringő reneszánszához a nemzetközi zenei életben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását