2024. május 3. - Tímea, Irma

Egységes szálloda kategóriák?

Új, egységes kategóriába sorolják az Európai Unió több mint 17 ezer szállodáját, az ehhez szükséges egységes követelményrendszert a cseh, holland, német, magyar, osztrák, svájci és svéd szállodaszövetségek összefogásával megalakult Hotelstars Union alakítja ki - közölte a Magyar Szállodaszövetség.
2009. december 19. szombat 10:18 - HírExtra
Az új követelményrendszert már a jövő év elején alkalmazzák Ausztriában, a Cseh Köztársaságban, Németországban és Svédországban. Magyarországon a jogi keretek megteremtésével előreláthatólag 2010 második, harmadik negyedévében, míg Svájcban és Hollandiában 2011-től vezeti be.

A 7 országban - amely mintegy 130 milliós piacot képvisel - több, mint 17.000 szálloda kategorizálása várható azonos elvek szerint a következő években.

A közös szállodai minősítési rendszer összesen 270 feltétel teljesítésén alapul. Ezeket többek között a vendégek körében végzett felmérések alapján dolgozták ki, így megfelelnek a mai kor igényeinek, a vendégek elvárásainak - áll a közleményben.

Az új követelmények nagy hangsúlyt helyeznek a szállodák magas minőségű szolgáltatásaira, egyebek mellett a wellnessre, vagy a kifogástalan alváskomfortra.

A Hotelstars Unionban együttműködő szállodaszövetségek ezzel a lépéssel hozzájárulnak országaikban a szállodák színvonalának emeléséhez, s egyúttal a vendégek számára átláthatóbbá teszik a hotelek besorolását, elősegítik a hatékonyabb marketing munkát - fejtik ki.

Az alapítók arra számítanak, hogy a jövőben - további tagországok csatlakozásával - az Európai Unióban fokozatosan kialakul egy egységes, harmonizált szállodai minősítési rendszer.

A Hotelstars Union, az általa létrehozott szállodai követelményrendszert dinamikusan kezeli, azokat folyamatosan frissíti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását