2024. május 10. - Ármin, Pálma

Legyen Ön is NetMiniszterelnök!

Korunkban az internet az azonnali és korlátlan információszerzés és -közlés legfontosabb színtere. A „Legyél Te Magyarország Első NetMiniszterelnöke” elnevezésű kampányjáték éppen ezt a tényt kívánja „meglovagolni”.
2009. december 14. hétfő 16:19 - Győry S. József

Mit érdemes tudni a játékról?

Nagyon fontos, hogy a játékban csak ingyenes eszközöket lehet felhasználni, tehát olyan dolgokat, amelyek az interneten szabadon elérhetőek, ilyenek a közösségi oldalak. A pályázó ebből eredően nem használhat fizetős dolgokat, például nem állapodhat meg mondjuk az Indexszel a támogatásával kapcsolatban: ne felejtsük el, hogy ez egy nagyon jópofa kísérlet.

Három kizáró ok létezik: az egyik, ha maga a Netminiszter 24 évesnél idősebb (viszont a csapatánál nincsen korhatárral kapcsolatos kikötés). A második az, hogy nem lehet semmilyen párt tagja, és a harmadik ebből adódik, ugyanis aktivista sem lehet a 2010-es országgyűlési választásokon. A politikát tehát erőszakkal kizárjuk a játékból, az más kérdés, hogy én, mint médiaszakember, az érdekesség kedvéért direkt tettem az időpontot a nagy kampányválasztással azonos időbe.

Elsősorban kiknek ajánlják a játékot?


Minden olyan NetMiniszterelnöknek, aki hisz magában, elég motivációja van arra, hogy megismerje őt a világ, továbbá ajánljuk azoknak, akiknek valamilyen civil szervezete van. Tudom, hogy van már olyan induló, aki ezt arra szeretné használni, hogy megjelenjen a médiában, és szeretné megtanulni az online médiakampányban rejlő lehetőségeket.

Önök mit tudnak nyújtani a játékosoknak?

Aki bekerül a döntőbe, és a zsűri – mely elég ismert médiaszakemberekből áll – megválasztja majd NetMiniszternek, annak oktatásokat fogunk tartani. Többek között megtanítjuk neki, hogy mi az a kampány, mi az a stratégia, hogyan épül fel az online világ, és milyen gerillamarketing-eszközök léteznek: vagyis egy olyan oktatást, ismereteket kap, mely által ismert, és akár elismert médiaszakember válhat belőle. Továbbá végigkísérjük a pályafutását több médiacsatornán keresztül. Tehát kiépítünk a számára egy olyan kapcsolati hálót, amit saját magának kellene kiépítenie. Ez egy nagyon érdekes kísérlet, és én nagyon bízom benne, hogy annyira sikeres lesz, hogy képesek leszünk megmutatni az internet egyáltalán nem elhanyagolható erejét.

Eddig hányan jelentkeztek a játékra, és milyen visszajelzéseket kaptak?


Az, hogy hányan jelentkeztek, számszerűen nem megmondható, hiszen pontosan tudjuk, hogy a pályázatok mindig az utolsó napon dőlnek el, mert a pályázók a pályázatokat általában ekkor adják le. A statisztikáink, tehát a blogunk látogatottsága és a jelentkezési lapok letöltésének száma mégis azt mutatja, hogy a diákok nagyon érdeklődőek. Hogy végül hárman, négyen, húszan adják le, azt nem merem számszerűsíteni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását