2024. május 4. - Mónika, Flórián

A szociális kártya nem kínál megoldást

Az Újkorcsoport civil szervezet szerint a szociális kártya nem kínál megoldást az alkoholizmus, a szenvedélybetegségek, a játékgépezés és az uzsorával kapcsolatos súlyos társadalmi problémákra.
2009. december 14. hétfő 16:45 - HírExtra
A civil szervezet hétfői közleményében Pusztai Erzsébet, az MDF pártigazgatója sajtótájékoztatójára reagált, ahol a politikus kijelentette: az MDF népi kezdeményezést indít a szociális kártya törvényes bevezetése érdekében.

Hozzátette, a népi kezdeményezésben megfogalmazott kérdés azt tartalmazza: a kormány előterjesztése alapján az Országgyűlés vizsgálja meg annak jogi és technikai feltételeit, hogy egy országosan használható, bankkártya szerűen működő szociális kártyára utalják a segély egészét vagy egy részét.

Az Újkorcsoport közleményében "sajnálattal" veszi tudomásul, hogy az MDF a szociális ellátórendszer sürgető reformjára vonatkozó érdemi és átfogó javaslatok helyett a Magyarországon eluralkodó "szegényellenes hangulatra apellálva, a szociális kártya szakemberek által is bírált intézményét vette védelmébe".

Véleményük szerint a politikai ötletbörzén felmerülő, valódi válaszokat nem kínáló szociális kártya koncepciója alkalmatlan a kitűzött célok elérésére: nem kínál megoldást az alkoholizmus, a szenvedélybetegségek, a játékgépezés és az uzsorával kapcsolatos súlyos társadalmi problémákra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását