2024. május 5. - Györgyi

MSZP: százmilliós fideszes károkozás

A debreceni közgyűlés csütörtöki döntéseivel mintegy 548 millió forint kár érte a várost - közölte Szabó Zoltán szocialista országgyűlési képviselő, az "Így kormányoztok ti" sorozatának 22. sajtótájékoztatóján pénteken.
2009. december 11. péntek 12:18 - HírExtra
Elmondta: a Kósa Lajos fideszes polgármester által vezetett közgyűlés - a fideszes többség tudtával és jóváhagyásával - áron alul adta el az 5,1 hektáros, Vágóhíd utca 10. szám alatti egykori sporttelepet és a 14,8 hektáros repülőtér melletti Mikepércsi úti építési területet.

Szabó Zoltán hangsúlyozta: ez az összeg nagyjából annyi, mint amennyi kár az államot érte a Fidesz szerint a sukorói beruházást előkészítő telekügylet során, és amely miatt a legnagyobb ellenzéki párt parlamenti vizsgálóbizottság felállítását tartotta szükségesnek.
Mint mondta, vitathatatlan, hogy az ingatlanokat nyilvános pályázaton hirdették meg eladásra, de az ingatlanpiaci pangás, valamint az idő rövidsége miatt "meglepő módon" csak egy-egy jelentkező volt rájuk.

Az önkormányzat a pályázati kiírásban fenntartotta magának a jogot arra, hogy a pályázatot érvénytelennek nyilvánítsa, így még inkább kérdéses, hogy ha a város költségvetési helyzete, ahogy Kósa Lajos állította, stabil, miért volt annyira sürgős a két ingatlan elherdálása - tette fel a kérdést.

Szabó Zoltán szerint a sorozat elmúlt 21 sajtótájékoztatóján elhangzott információkat éppen a Fidesz erősítette meg azzal, hogy "a tőle megszokott válaszlépésre szánta el magát", megpróbálták aláásni az ő szavahihetőségét.

Példaként említette, hogy egyes sajtóorgánumok "megpróbálták azt a látszatot kelteni", hogy képviselői befolyásával visszaélve fizetés nélkül szereltette le kocsijáról a szabálytalan parkolás miatt rátett kerékbilincset. Ebből annyi igaz, hogy VII. kerületi közterület-felügyelet kétszer csakugyan levette autómról a rászerelt kerékbilincset, de nem az én közbenjárásomra, hanem hivatalból, mert bár a szabálytalan parkolás csakugyan megvalósult, az olyan helyen történt, ahol a jogszabályok értelmében egyáltalán nem lett volna szabad lebilincselni - közölte.

Emlékeztetett arra, az "Így kormányoztok ki" sorozatot azért indították, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatok tevékenységén keresztül bemutassák, hogyan kormányozna a legnagyobb ellenzéki párt, ha hatalomra kerülne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását