2024. május 12. - Pongrác

Nyomozás droggal való visszaélés miatt

Kábítószerrel való visszaélés miatt fogtak el egy férfit és egy fiatalkorú lányt a Dombóvári Rendőrkapitányság összehangolt akciójában - tájékoztatta Kitanics Zsuzsanna rendőr őrnagy kedden az MTI-t.
2009. december 8. kedd 23:19 - HírExtra
A rendőrök kábítószer-kereső kutya segítségével végeztek házkutatást még pénteken egy dombóvári lakásban és egy mágocsi ingatlanban, továbbá egy gépjárművet is átvizsgáltak az akció során.

A lakótelepi lakásban fóliába csomagolt, kimért, kábítószergyanús anyagot, illetve terjesztéshez felhasználható tárgyi bizonyítékot találtak a nyomozók. A kis csomagok - a helyszínen elvégzett tesztelés alapján - amfetamint tartalmaztak. A lakásban lakó fiatalkorú lány vizelettesztje THC-pozitív lett, mely marihuána fogyasztására utal.

Szintén THC-pozitív lett mágocsi barátjának vizelettesztje. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, tekintettel arra, hogy a megalapozott gyanú szerint kábítószert adott át a 18. életévét még be nem töltött barátnőjének. A mágocsi házban drogfogyasztáshoz szükséges kelléket foglaltak le.

Az elmúlt egy hónapban a Dombóvári Rendőrkapitányság négy alkalommal szervezett bűnügyi akciót. Egy helyi szórakozóhelyet ellenőriztek, 14 helyen tartottak házkutatást, több mint 20 embertől vettek vizeletmintát és három embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés megalapozott gyanúja miatt.

Az őrnagy tájékoztatása szerint a gyanúsítottak köre tovább bővülhet, mert ha a kirendelt igazságügyi toxikológiai szakértő a beküldött mintákban kábítószert talál, újabb gyanúsítotti kihallgatásokat tartanak.

A nyomozás több szálon fut, az ügyet kiemelten kezelik a dombóvári nyomozók, mivel a fogyasztók körének jelentős része fiatalkorú. Ez a tény a bűncselekmény elbírálása során a terjesztőre nézve súlyosbító körülmény - hangsúlyozta Kitanics Zsuzsanna.
Az, aki kábítószert 18. életévét be nem töltött embernek ad át vagy akár csak kínálja, - csekély mennyiség esetén - 5 évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását