2024. május 5. - Györgyi

Beyonce előreláthatólag tarolni fog a Grammyn

Beyonce tíz jelöléssel áll az élen a csütörtökön nyilvánosságra hozott Grammy jelöltek listáján. Többek között a legjobb album („I am ... Sasha Fierce”), a legjobb dal („Single Ladies - Put a Ring On It”) kategóriában is versenyben van a legrangosabb zenei díjért.
2009. december 6. vasárnap 20:11 - HírExtra
Nem sokkal marad el mögötte, nyolc jelölést kapott a pop-country műfaj új felfedezettje Taylor Swift, aki a júniusban elhunyt Michael Jackson után a legtöbb lemezt adta el az idén.

„A legnagyobb elismerés, hogy a Grammy-bizottság felfigyelt rám. Az elmúlt néhány hónapban az álmaim folyamatosan valóra válnak” - mondta Swift, aki az idén nyert már amerikai zenei díjat, kapott több country zenei elismerést és hazavihette a zenecsatorna, az MTV (Music Television) díját is.

A női előadók közül az ekcentrikus Lady Gaga összesen öt jelölést kapott, köztük a legjobb dal, illetve album kategóriában. Az utóbbiban Beyoncen és Taylor Swiften kívül még a Black Eyed Peas és a Dave Matthews Band száll versenybe az aranygramofonért.

A Black Eyed Peas, Kanye West és Maxwell összesen hat jelölést kapott, Jay-Z és David Guetta ötöt.

A nem zenei kategóriákban a korábbi amerikai elnököt Jimmy Cartert és a Parkinson-kórban szenvedő színészt Michael J. Fox-ot is jelölték. A komédia kategóriában a parodista „Weird Al” Yankovic és a tévés showman Stephen Colbert is versenyez.

Magyar vonatkozású jelölt is van. A legjobb kamarazenei kategóriában az amerikai Guarneri kvartett Kodály és Dohnányi műveket is megszólaltató magyar albuma („The Hungarian Album”) is a legjobbak közé került.

Az összesen 109 kategória listáját egyébként - az eddig megszokott sajtótájékoztató helyett - most először egy televíziós műsorban jelentették be. A Grammy díjkiosztót január 31-én tartják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását