2024. május 26. - Fülöp, Evelin

MSZP üdvözli a rendőrség fellépését

Az MSZP budapesti szervezete a Budapest Airporttal és a BKV-val összefüggésben nyilvánosságra került eset kapcsán elismerését fejezi ki a rendőrségnek, hogy határozott és szakszerű fellépésükkel sikerült egy korrupciós ügyet elfojtani.
2009. december 5. szombat 15:54 - HírExtra
Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében a szervezet hangsúlyozza: a fővárosi szocialisták igazolva látják, hogy a fővárosi közgyűlés szocialista frakciója a végsőkig, a koalíció megszűnése árán is kitartott Horváth Csaba, Budapest kormánybiztosának a fővárosi cégek átláthatóságát garantáló javaslatai mellett.

Arra kérik Demszky Gábor főpolgármestert, hogy a közgyűlés által elfogadott antikorrupciós intézkedések alapján a BKV-nál és a többi fővárosi cégnél tegyen meg minden lépést, hogy csírájában fojtsák el a jelenséget.

Egyben felszólítják Tarlós Istvánt, hogy a továbbiakban ne akadályozza a korrupció elleni intézkedéseket és a Fidesz frakcióvezetőjeként ismerje el, hogy hibázott, amikor nem támogatta az MSZP korrupcióellenes lépéseit.

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság (RRI) sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az MTI-nek azt a sajtóértesülést, hogy őrizetbe vették a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatóját, a cégeknél tudnak az ügyről, de részleteket nem közölnek.

Horváth Katalin Fanni Az RRI szóvivője szombaton délelőtt annyit közölt: egyelőre nem kívánnak reagálni az értesülésre, akkor fogják kommentálni az ügyet, ha az már nem sérti a nyomozás érdekeit. Hozzátette, hogy előreláthatólag hétfőn reggel sajtótájékoztatót tartanak ez ügyben.

Hardy Mihály, a Budapest Airport (BA) kommunikációs igazgatója szintén nem kívánt reagálni, annyit mondott, hogy tudnak az ügyről, de semmilyen részletet nem közölt.
Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója úgy fogalmazott, hogy a nyomozásról hivatalos tájékoztatást kaptak, az őrizetbe vételről viszont csak a médiából értesültek. Az ügy a tudomásunk szerint nem érinti a BKV-t - tette hozzá.

Az MTV Híradó értesülése szerint őrizetbe vette a rendőrség a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatóját is, mindkettőjüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

A BKV jogi igazgatóját - aki korábban a Budapest Airportnál dolgozott - pénteken este tetten érték, amint egy bevásárlóközpont parkolójában tízmillió forint vesztegetési pénzt vett át a BKV-val szerződésben álló egyik cég képviselőjétől. A nyomozás eddigi adatai szerint az igazgató fiktív megbízásokat adott ügyvédeknek, akik a megbízási díj egy részét visszaadták neki.

A Budapest Airport jogi igazgatóját lakásán fogták el. Azzal gyanúsítják, hogy a BKV jelenlegi jogi igazgatójával összejátszva pénzért belső információkat szivárogtatott ki, hogy egyes cégek a Budapest Airporttól megrendelésekhez tudjanak jutni.

Az MTV Híradó értesülése szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság éjszaka házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában, a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatójának lakásán és egy, a BKV-val szerződésben álló ügyvédi irodában is. A nyomozók mind a négy helyszínen dokumentumokat és számítástechnikai adathordozókat foglaltak le.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását