2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Hatvan napig megfigyelés alatt a pécsi lövöldöző

Legalább hatvan napig tarthatják megfigyelés alatt a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) a pécsi egyetemi lövöldözőt - tájékoztatta Bencze József országos rendőrfőkapitány az MTI-t pénteken Pécsett.
2009. december 4. péntek 17:11 - HírExtra
A megfigyelés végén adható majd ki írásos szakvélemény a 23 éves lövöldözőről, s ekkor derül ki, hogy a fiatalember visszahelyezhető-e a fogdába - jelentette ki Bencze József.
Hozzátette: mindez nem hátráltatja a nyomozást, hiszen a helyszínen hagyott nyomok vizsgálata és egyes szakértői kérdések megválaszolása ettől függetlenül is elvégezhető.

A rendőr altábornagy nem kívánta kommentálni azt a véleményt, miszerint a gyanúsított látens skizofrén lenne. Úgy vélte: felelőtlenség lenne pár nap alatt végleges következtetést levonni a fiú állapotával kapcsolatosan. Visegrády Zoltán, a lövöldöző fiatalember ügyvédje az MTI-vel korábban azt közölte: védence nincs abban az állapotban, hogy vallomást tegyen, de valószínűsítette, hogy az még e héten megtörténik. Az ügyvéd hozzátette: amit védence neki a bűncselekményről, annak indítékáról elmondott, ügyvédi titok.

Annyit azonban megjegyzett, hogy egy "irracionális cselekménynél ne keressenek racionális okokat, azok ugyanis nincsenek". A pécsi egyetem biofizikai intézetében egy 23 éves hallgató csütörtök délben maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát, életveszélyesen megsebesített egy másik, 19 éves fiatalembert, továbbá a lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását