2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Pécs: megértőek az egyetemi oktatók

Elnézőek lesznek oktatóik a Pécsi Tudományegyetem gyógyszerészhallgatóival a héten, tekintettel az egyetemen történt múlt hét csütörtöki halálos lövöldözésre.
2009. november 30. hétfő 15:07 - HírExtra
Németh Péter, az egyetem orvostudományi karának dékánja az MTI-nek elmondta: miután a legjobban a gyógyszerészhallgatókat viselték meg a történtek, arra kérte oktatóikat, ezen a héten ne vegyék szigorúan az esetleges hiányzásokat, és ne írassanak teszteket a diákokkal.

Az oktatás hétfőn újrakezdődött a biofizikai intézetben, azt a tantermet azonban, ahol a lövöldözés folyt, kutatólaboratóriummá fogják átalakítani, ott többet nem lesz tanítás.
Németh Péter az esetleges biztonsági intézkedésekre vonatkozóan azt közölte, hogy az egyetem nyitott intézmény, sem jogszabályi háttér, sem forrás nincs detektorkapuk felállítására, ezért inkább a fegyvertartási szabályok szigorítását támogatnák.

A dékán kitért arra, hogy a történtek miatt az egyetemi felvételiknél felvetődhet a szóbeli vizsga, az elbeszélgetés visszaállításának szükségessége. Azokon ugyanis lehetőség van a pályaalkalmasság, a kommunikációs készség és a stressztűrő képesség vizsgálatára. Ma a felvételinél csak az érettségi eredmények számítanak, az oktatók az első előadáson, gyakorlaton találkoznak először hallgatókkal - tette hozzá.

A pécsi egyetem biofizikai intézetében egy 23 éves hallgató múlt csütörtökön maroklőfegyverrel megölte 19 éves csoporttársát, három embert pedig súlyosan megsebesített.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását