2024. május 2. - Zsigmond

Szombaton nyitja meg kapuit a Meseváros a Kossuth téren

Szombat délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit a Kossuth téren a Karácsonyi Meseváros, amelynek ingyenesen látogatható programjai december 23-ig várják a családokat.
2009. december 3. csütörtök 14:14 - HírExtra
A Meseváros fő látványosságának számító Ország Karácsonyfája idén a Vas megyei Felsőcsatárról érkezett. A három tonnás, negyven éves erdei lucfenyőt két napon át díszítették 1500 bordó és arany színű gömbdísszel, valamint több mint 1800 méter hosszú, tizenkilencezer darabos izzósorral. A karácsonyfa fényeit vasárnap délután fél ötkor a magyar és a lappföldi Mikulás a felsőcsatári gyerekekkel közösen kapcsolja fel - közölte a Miniszterelnöki Hivatal csütörtökön az MTI-vel.

Vasárnap 14 órától a Báb-Térszínház előadása, a Tűzoltó Fúvószenekar bemutatója és a felsőcsatári népi együttes műsora szórakoztatja a közönséget. A Mikulásház hétköznaponként 16 és 20 óra között, hétvégenként pedig 10 és 20 óra között várja a télapóval találkozni vágyó érdeklődőket.

Az adventi hétvégéken közlekedő Mikulásvonaton a gyermekek ingyenesen utazhatnak, de néptáncbemutató, tánc- és karácsonyidal-oktatás és népi hangszerek bemutatója is színesíti a programokat. A téren kihelyezett postafiók üzemel, így a látogatók ünnepi bélyegzéssel adhatják fel a karácsonyi üdvözlőlapokat.

Ajándékkészítéssel, ügyességi próbákkal és készségfejlesztő feladatokkal is múlathatják az időt a résztvevők a tűzzsonglőrök bemutatója és az interaktív bábelőadások megtekintése után. December 12-13-án és 19-20-án állatsimogató várja a gyerekeket, akik a bejglisütő kisvonatot is megtekinthetik.

A H1N1 járvány miatt a rendezők idén különösen ügyelnek a higiénés előírások szigorú betartására, ezzel is igyekeznek megakadályozni a vírus terjedését. A magyar télapó és krampuszai november 25-én kapták meg a H1N1elleni védőoltást, így a Mikulásházban már teljes védettségben fogadhatják a gyerekeket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását