2024. április 30. - Katalin, Kitti

Áll az ország karácsonyfája

Már áll a budapesti Kossuth téren az ország karácsonyfája, amely Felsőcsatárról érkezett a fővárosba szerda hajnalban.
2009. december 2. szerda 11:01 - HírExtra
A 19 méter magas erdei lucfenyő 40-45 esztendős és 3 tonnát nyom - mondta el Kratochvill Attila, Felsőcsatár polgármestere szerdán az MTI-nek.

A fenyőt egy tűzoltósági jármű tartotta, míg munkások ékeket vertek a földbe, hogy rögzíthessék a fát.

A 470 fős, részben horvát nemzetiségű település az ország nyugati határán, Vas megyében fekszik. A fenyőfát a Vas-hegyen vágták ki kedd délelőtt, 100 méterre a Vasfüggöny Múzeumtól.

A fa a Magyar Honvédség különleges katonai szállítójárművén, a 24 méteres Kakadun érkezett a fővárosba. A járművet főleg repülőgéptörzsek és helikopterek szállítására használják.

Gőcze Edit kormánytanácsadó tájékoztatása szerint már a fa érkezéskor is mutatkozott érdeklődés, a másfél- két órán át tartó befaragást többen figyelemmel kísérték. Szerdán a több mint egy kilométer hosszú girlandot és égősort tekerik rá az illatos, zöldellő fenyőre, csütörtökön pedig 1500 gömbbel díszítik fel.

A Meseváros és Mikulásház szombaton 10 órakor nyitja meg kapuit a hatalmas karácsonyfa alatt. Vasárnap 16 órától a magyar Mikulás és lappföldi "kollégája", Joulupukki várja az érdeklődőket, végül a felsőcsatári gyerekek felkapcsolják a karácsonyfa fényeit.
A karácsonyfa december 27-ig lesz az Országház előtti tér látványossága.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását