2024. június 2. - Kármen, Anita

A Dubai World átütemezi adósságát

A Dubai World holding keddre virradó éjszaka bejelentette, hogy átütemezi mintegy 26 milliárd dollárnyi adósságát.
2009. december 1. kedd 10:36 - HírExtra
A közlemény szerint az átütemezés kizárólag a Nakheel World és a Limitless World cégekre vonatkozik, nem pedig más vállalatokra, így a világon a harmadik legnagyobb kikötőüzemeltetőre, a DP Worldra vagy a cégcsoport külföldi befektetéseit ellenőrző Isitithmar World and Portsra, amelyeknek "stabil a pénzügyi helyzetük". A holding közleménye szerint az átütemezést több szakaszban hajtják végre. Az átütemezés által érintett adósság a közlemény szerint mintegy 26 milliárd dollár, amelyből 6 milliárdot tesznek ki a Nakheel iszlám kötvényei, a sukukok.

A közlemény szerint megkezdték a tárgyalásokat a Dubai World bankjaival. A közleményben felkérik a Nakheel kötvénytulajdonosait, nevezzenek ki meghatalmazott képviselőt, akivel megkezdhetik a tárgyalást.

Dubaj november 25-én jelentette be, hogy féléves moratóriumot szándékozik kérni a Dubai World adósságára. Ez a Nakheel december 14-én esedékes, 3,5 milliárd dollár értékű iszlám kötvényeinek kifizetésére is vonatkozik.

A Limitless a holding másik ingatlanfejlesztő cége, amelyet eredetileg nemzetközi - oroszországi, vietnami, szaúdi -, de dubaji projektek megvalósítására is alapítottak. A cég 1,2 milliárd dollár értékben kibocsátott kötvényei kifizetése március 31-én esedékes.

Hétfőn bejelentették, hogy a dubaji kormány nem vállal garanciát a Dubai World holding adósságaira. A Perzsa-öböl mentén fekvő Dubaj a múlt héten sokkolta a piacokat azzal a bejelentéssel, hogy legnagyobb állami vállalata, a Dubai World adóssághaladékot kért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását