2024. május 4. - Mónika, Flórián

LMP: van alternatívája a parlamenti pártoknak

Az LMP EP-választáson elért eredményével szemben tovább növelte támogatottságát a józsefvárosi időközi polgármester-választáson, és 8 százalékos eredményével megkerülhetetlen politikai tényezővé vált - közölte az LMP józsefvárosi polgármester-jelöltje.
2009. november 22. vasárnap 22:03 - HírExtra
Kispál Gergely az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az EP-választáson elért 5,6 százalékos eredménnyel szemben ezúttal a választópolgárok mintegy 8 százaléka szavazott bizalmat "a valódi, demokratikus alternatívát nyújtó új politikai erőnek".

"Ezzel az eredménnyel az LMP megkerülhetetlen politikai tényezővé vált mind Józsefvárosban, mind Budapesten, mind Magyarországon. Mindezt úgy, hogy a vetélytársak mindmáig nem nyilvános kampánybüdzséjének töredékéből gazdálkodva kizárólag tagjaink, segítőink munkájára támaszkodtunk" - szögezte le.

Mint írta, a VIII. kerületi polgármester-választás eredménye megerősíti hitüket, hogy a tavaszi országgyűlési, valamint az őszi önkormányzati választások után az LMP a parlamentben és a helyi képviselő-testületekben is "képviselni fogja a társadalmi igazságosságot, a fenntartható fejlődést és az átláthatóságot".

A politikus megköszönte a polgárok támogatását és közölte. az eredményből látható, hogy "komoly igény van egy tisztességes, őszinte, a polgárok problémáiért és a jövő nemzedékek igényei iránt fogékony politikai erőre".

Vasárnap Kocsis Mátét, a Fidesz és a KDNP jelöltjét választották a VIII. kerületi választópolgárok Józsefváros polgármesterének a vasárnapi időközi választáson. Kocsis Mátéra a választópolgárok 67 százaléka szavazott, összesen 9.218 választópolgár. Komássy Ákosra, az MSZP jelöltjére a voksolók 17 százaléka (2.331 szavazat) voksolt. Takács Gáborra, az SZDSZ jelöltjére 1.122 szavazatot adtak le, ez valamivel több mint a voksok 8 százaléka. Kispál Gergelyre, az LMP jelöltjére 1.079-en szavaztak, ez valamivel kevesebb mint 8 százalék.

A szavazáson a csaknem 59 ezer választópolgár közül minden negyedik (23,6 százalék) jelent meg és adta le voksát.

Kocsis Máté eddig alpolgármesterként irányította a főváros VIII. kerületét, és az önkormányzatot irányító Fidesz-KDNP-frakció vezetője. A most megválasztott polgármester mandátuma a következő önkormányzati választásig, 2010 őszéig szól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását