2024. május 5. - Györgyi

Kocsis Máté: véget ért egy korszak Józsefvárosban

Kocsis Máté szerint vasárnap Józsefvárosban sok szempontból véget ért egy korszak, hiszen a rendszerváltás óta még soha nem volt jobboldali polgármestere a VIII. kerületnek.
2009. november 22. vasárnap 21:51 - HírExtra
"A rendszerváltás óta ez egy új helyzet mindannyiunk számára. Nekünk elsősorban óriási felelősség", a kerületben lakóknak pedig lehetőség egy biztonságosabb, tisztább, élhetőbb és szerethetőbb Józsefváros megteremtésére - mondta fővárosi sajtótájékoztatóján, a Polgárok Házában Kocsis Máté.

Vasárnaptól Józsefvárosért a felelősséget a Fidesz és a KDNP viseli - jelentette ki a VIII. kerület új polgármestere.

A politikus kiemelte, nem fogja elfelejteni, mit ígért a választóknak. "Egy centivel sem vállaltam többet, mint amit a hátralévő szűk esztendőben teljesíteni tudok és fogok" - fűzte hozzá.

Kocsis Máté úgy látja, a józsefvárosiak az akaratukkal megkönnyítették a kerületi döntéshozatalt, hiszen megszüntették azt a nehézséget, hogy a testületi kisebbség adja a polgármestert, míg a többség hozza meg a határozatokat.

"Hiszem, hogy az új helyzettel olyan új időszámítás kezdődik Budapest szívében, amely minden józsefvárosinak - függetlenül attól, hogy ma kire szavazott - örömet, megnyugvást és biztonságot nyújt" - mondta a VIII. kerület új vezetője, aki hangsúlyozta, azt az esélyt, hogy Józsefváros polgármestere lehet, a józsefvárosiaktól kapta, nekik kell bizonyítania. "Elszámolással csak nekik, de nekik tartozom" - jegyezte meg.

Beszédét Kocsis Máté azzal zárta: minden erejével azon lesz, hogy Józsefváros nyerjen.
A vasárnapi időközi választáson Kocsis Mátét, a Fidesz és a KDNP jelöltjét választották a VIII. kerületi választópolgárok Józsefváros polgármesterének.

Kocsis Mátéra a választópolgárok 67 százaléka szavazott, összesen 9.218 választópolgár. Komássy Ákosra, az MSZP jelöltjére a voksolók 17 százaléka (2.331 szavazat) voksolt. Takács Gáborra, az SZDSZ jelöltjére 1.122 szavazatot adtak le, ez valamivel több mint a voksok 8 százaléka. Kispál Gergelyre, az LMP jelöltjére 1.079-en szavaztak, ez valamivel kevesebb mint 8 százalék.

A szavazáson a csaknem 59 ezer választópolgár közül minden negyedik (23,6 százalék) jelent meg és adta le voksát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását