2024. május 7. - Gizella

Bon Jovi újra a slágerlisták élén

Fennállása során negyedik alkalommal került az amerikai albumlista élére a Bon Jovi együttes, amelynek The Circle című új albumból eddig 163 ezer példány fogyott.
2009. november 19. csütörtök 19:50 - HírExtra
A veterán amerikai rockzenekarnak a 2007-es Lost Highway után sikerült megismételni ezt a sikert; korábban az 1986-os Slippery When Wet, majd a New Jersey című lemez került a Billboard slágerlista élére - számolt be a Yahoo News (news.yahoo.com).

A lemezeladások világszerte általános csökkenő tendenciáját mutatja, hogy míg az új Bon Jovi-albumból november 16-ig 163 ezer darabot adtak el, két évvel ezelőtt a Lost Highway az első héten 292 ezer eladott példánnyal rengette meg a slágerlistát.

A The Circle az Egyesült Államok mellett Japánban, Kanadában, Németországban és Svájcban is első helyen áll, Nagy-Britanniában pedig második. A lemezt kiadó és azt Magyarországon is gondozó Universal Music tájékoztatása szerint a Bon Jovi az egyetlen nemzetközi együttes, amely egymást követően harmadik lemezével első helyezett a japán toplistán.

A múlt heti amerikai listavezető, Carrie Underwood Play On című lemeze a harmadik helyre csúszott vissza, Andrea Bocelli My Christmas című albuma viszont feljött a második helyre. Michael Jackson és a This Is It áll a negyedik helyen, a lemezből az elmúlt héten 117 ezer fogyott; az ötödik helyet Taylor Swift Fearless című lemeze csípte el.

Összességében az albumeladások az elmúlt héten meghaladták a hétmilliós darabszámot, ez némi emelkedést mutat az előző heti adatokhoz képest, de 21 százalékos csökkenés az egy évvel ezelőtti mutatókhoz képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását