2024. május 6. - Ivett, Frida

Bajnai bizató tárgyalásokat folytatott

Bajnai Gordon miniszterelnök a FAO római csúcstalálkozóján biztató tárgyalásokat folytatott arra vonatkozóan, hogy jövőre a világ egészéből további funkciók települhetnek a budapesti FAO-irodába.
2009. november 16. hétfő 18:55 - HírExtra
A miniszterelnök a csúcstalálkozó szünetében azt mondta: a tanácskozás alapvetően arról szólt, miként lehetne segíteni azon, hogy ma több mint 1 milliárd ember éhezik, de ő közben azért is lobbizott, hogy a budapesti Közös Szolgáltatói Központ (KSZK) nemzetközi vagy akár világméretű funkciót is elláthasson a jövőben. Úgy fogalmazott: ezzel a döntéssel Magyarország a világélelmezés és a világ agrártevékenységének egyik irányíttatójává válhatna.

Bajnai Gordon végül a tervekkel ellentétben nem szólalt fel a Világ Élelmezésbiztonsági Csúcstalálkozón. Az indoklás szerint erre azért nem kerül sor délután, mert a program annyit csúszik, hogy nem érné el a budapesti járatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását