2024. június 11. - Barnabás

Alsó határon a kötelezők díjai

Elérték alsó határukat a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjai, az idei kampányban az átlagdíj 25 ezer forint, amely megegyezik az egy szerződésre jutó kárkifizetéssel; sokan alacsonyabb díjért maradnak a biztosítójuknál.
2009. november 16. hétfő 10:10 - HírExtra
A biztositas.hu internetes alkusz közölte, hogy ennél alacsonyabb díjakat már nem lehet megszabni, így jövőre nagy valószínűséggel magasabbak lesznek a kgfb díjak. Az a 300 ezer autós, aki eddig biztosítót váltott 15 ezer forintot takarított meg, ennyivel olcsóbb a jövő évre szóló biztosítása az ideinél.

A Netrisk.hu online alkusz arról számolt be, hogy a kötelező biztosítási kampány félidejében 130 ezren kötöttek biztosítást a portálon, és az ügyfelek 28 százaléka olcsóbban újraszerződött a jelenlegi biztosítójával.

A legnagyobb arányban a Groupamához voltak hűségesek: minden 10 szerződésből nyolcat újrakötöttek, míg a Allianz esetében az újrakötések aránya közel 60 százalék. A cég a modellszámítások alapján több mint 300 ezer szerződéskötésre számít saját portálján a kampány végéig.

A meglévő biztosításokat december 1-jéig lehet felmondani, a jövő évit pedig december végéig kell megkötni. Az internetes alkuszoknál biztosítót váltók általában a kettőt együtt teszik, ráadásul úgy, hogy - az eddigi tapasztalat szerint - a többségük az utolsó két hétre hagyja a felmondást-újrakötést. A biztositas.hu ebből következtet arra, hogy ha a kampány félidejénél 300 ezer a szerződésváltás, akkor a hónap végére elérheti az egymilliót.

A biztositas.hu adatai szerint a legtöbb új szerződést az Allianz, az Aegon, a Generali és az Uniqa kötötte. Ezen biztosítókat - együttvéve - az autósok több mint a fele választotta új biztosítójául, de a Genertel és a KÖBE is népszerű, akik várhatóan a piac 15 százalékát szerzik meg együttesen. Az élen a sorrend: Allianz 29,2, Uniqa 14,5 Aegon 12,6, míg a Generali 9 százalékon áll. A Genertel 7,95 százalékkal csak hatodik a sorban, pedig a Generali éppen azért hozta létre a direkt - internetes - biztosítóját hogy az olcsóbb díjaival szerezzen ügyfeleket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ggabi24
2009. november 19. 12:10
tényleg most kéne váltani, aztán max jövőre nem keresni másikat. vagy hogy is van pontosan? ha megkötök egy díjjal egy szerződést, akkor az 1 év után változik? vagy csak simán megy tovább olyan áron, mint amin megkötöttem?
biztosuj
2009. november 16. 16:43
Azt már én is hallottam, hogy aki most nem vált, az jövőre többet fog fizetni, de azt sose mondták hogy miért. De akkor ezek szerint jövőre mindenki többet fog fizetni.
drkukac
2009. november 16. 14:06
Nah igen, szerintem mások is ezen vacilálnak! De mellette tájékozatlanok kérdésedre a válasz nem tudom a mai gazdasági helyzetben mi az ami biztos és hosszútávú főleg itthon! Én a nagy biztosítókat preferálom mert számomra megbízhatóbb hátteret nyújtanak!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását