2024. május 2. - Zsigmond

Titkosügynök pereli a herceget?

Tiltakozik a monacói hercegi ház egy állítólagos titkosügynök vádjai ellen.
2009. november 12. csütörtök 21:00 - HírExtra
A Kaliforniában élő Robert Eringer azt állítja, II. Albert herceg megbízásából kiépítette a monacói titkosszolgálatot (Monaco Intelligence Service - MIS), több év szolgálat után azonban a herceg 2007 márciusában kifizetetlen számláival együtt faképnél hagyta. Eringer ezért Amerikában beperelte a herceget és titkosügynökként végzett munkájának kifizetését követeli.

Stanley S. Arkin, Albert herceg ügyvédje indítványozta a vád elutasítását. A kancellária csütörtöki közlésében kifejtette véleményét: Eringer a leplezetlen zsarolási kísérletét megalapozatlan szerződésszegési panaszra változtatta. Eringer szeptemberben négyszázezer eurót követelt a hercegtől, végül azonban csupán negyvenezer euróra (11 millió forint) perelte be.

A monacói hercegi ház primitív kizsákmányolási kísérletként értékelte az ügyet. Albert herceg ügyvédei szerint ez nem más, mint az amerikai jogrendszer felhasználása arra, hogy a hercegből Eringert nem megillető pénzeket csikarjanak ki. Az Arkin által benyújtott javaslat értelmében Albert herceg uralkodóként és államfőként függetleníti magát Eringer panaszától.

A korábban állítólag FBI-ügynökként dolgozó Eringer feladata elmondása szerint az FSB orosz titkosszolgálat beszivárgási kísérleteinek és a törvényellenes szabadkőműves-páholyok felderítése volt a herceg megbízásából. A Paris Match nevű magazin leközölte Eringer állítólagos MIS-igazolványának képét is, amelyen a 001-es fedőnév látható. A palota közleménye szerint szerint az adatok és az igazolvány hamis, a MIS törvényesen nem is létezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását