2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Programok a Vendéglátóipari Múzeumban

Kiállítások, színházi előadások és koncertek mellett teaház és kerekasztal-beszélgetés is színesíti a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum programjait az év utolsó két hónapjában.
2009. november 6. péntek 10:24 - HírExtra
Szombaton Edward Albee Mese az állatkertről című egyfelvonásos abszurd drámáját láthatja a publikum Farkas Erik és Kovács Molnár József előadásában, másnap Visky András Júlia című monodrámáját Dér Denisa adja elő. Az angyal válaszol című dokumentumjáték Mallász Gitta feljegyzése alapján született, nyilvános főpróbája november 13-án, bemutatója 14-én, a Múzeumok Őszi Éjszakáján várja a közönséget.
Szabó Magda Az Őz című darabját december 12-én tekinthetik meg az érdeklődők, Eszter szerepét Molnár Ildikó alakítja. Roberto Athadey Margarida asszony című tragédiája december 19-én látható, főszerepben Sztárek Andreával.

November 20-tól tekintheti meg a publikum A babatündérhez című új időszaki kiállítást, amely a 19. század végétől 1989-ig mutatja be a budapesti játékkereskedelem történetét játékokon, filmhíradókon, árjegyzékeken és számolócédulákon keresztül. A február 28-ig látogatható Plakátok a szocializmusban című tárlat az 1945-től 1989-ig terjedő időszak plakátjait vonultatja fel, de megjelennek egyebek mellett az egyes korszakok leggyakrabban reklámozott áruféleségei, üzlettípusai és szlogenjei is - közölte a múzeum csütörtökön az MTI-vel.

Az év végéig látogatható az Utasellátó 60 című tárlat, mely felidézi a mozgóárus celofánba csomagolt szalámis zsömléit, csokisrúdjait és citromízű, langyos Utasüdítőjét is. A Citromfacsarók címet viselő anyag a svéd Anders Alvarsson citromfacsaró-gyűjteményének legizgalmasabb darabjait vonultatja fel november 23-ig. A Látványraktár a vendéglátás és kereskedelem érdekes, kisebb méretű tárgyait mutatja be.

A Terézvárosi Jazz Esték keretében november 12-én a Budapest Ragtime Band, 20-án a Kozma Orsi Quartet lép fel, a Bohém Ragtime Jazz Band december 3-án szórakoztatja a közönséget. Nemzetiségi teaház, a Pilis Folklór Együttes és sztrapacska várja a látogatókat szerdán, 25-én pedig a kommunikációról, médiáról és marketingről esik szó a kerekasztal-beszélgetésen.

A Múzeumok Őszi Éjszakáján tárlatvezetések és Sipos D. Zsuzsanna Este fess a pesti nő című előadóestje szórakoztatja az érdeklődőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását