2024. május 6. - Ivett, Frida

Az ENSZ kimenekíti a munkásait

Az ENSZ bejelentette hétfőn, hogy a rossz biztonsági helyzet miatt kivonja külföldi személyzetét Pakisztán északnyugati részéből.
2009. november 2. hétfő 10:35 - HírExtra
"Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár azonnali hatállyal elrendelte a negyedik fokozatot (sürgősségi intézkedéseket) az Északnyugati Határtartományban és a törzsi övezetekben" - hangzik a világszervezet közleménye, amelyet Israt Rizvi, az ENSZ pakisztáni szóvivője ismertetett. "Az érintett személyeket haladéktalanul áthelyezzük." A két említett térségben gyakoriak a merényletek. Az Északnyugati Határtartomány székhelyén, Pesavarban múlt szerdán egy autórobbantásban 134 ember vesztette életét vagy tűnt el - ez volt az ország történetében a második legtöbb halottal járó merénylet.

Szeptemberben összesen mintegy 250 halálos áldozata volt a támadásoknak, és idén már tizenegy ENSZ-alkalmazott halt meg Pakisztánban.

A tálibok 2001 végi afganisztáni bukása óta a szomszédos pakisztáni törzsi terület az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat menedékévé, a pakisztáni tálibok erődítményévé és a velük szövetséges afgán tálibok hátországává vált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását