2024. május 25. - Orbán

DVTK: Fradihoz nem megy többet a csapat!

A diósgyőriek nem kívánják újra lejátszani a szombaton, 3-1-es vezetésüknél szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt bajnoki labdarúgó-mérkőzést. "Ezt a mérkőzést biztosan nem játsszuk újra, akármilyen határozatot is hoz az MLSZ, mert én nem hozom még egyszer ide a csapatot".
2009. november 1. vasárnap 18:15 - HírExtra
"Persze mást elképzelni sem tudok, mint azt, hogy megkapjuk a három pontot, de ha mégsem, akkor 3-0 a Fradinak, mert mi nem jövünk el" - mondta Aczél Zoltán, a DVTK vezetőedzője a pepsifoci.hu oldalnak.

A találkozót a Ferencváros szépítő találata után fújta le Sulyok Gergely játékvezető.
"Lehet, hogy átéltünk volna még nehéz pillanatokat, de nem hiszem, hogy gyökeresen más lett volna az eredmény, ha nem fújja le idő előtt a játékvezető - tette hozzá a vendégek trénere. - Ez nagyon nem jó. A játékosaimnak halálfélelmük volt, amiben nem lehet futballozni. Jobb lett volna, ha végigmegy a 90 perc, de valószínű, hogy akkor sem tudtuk volna nyugodtan elhagyni a stadiont. A legnagyobb baj az, hogy olyan emberek csinálják a balhét, akiknek a labdarúgáshoz semmi közük nincs, és amíg ezt nem oldja meg a Ferencváros, soha nem lesz jó csapatuk."

Az MLSZ fegyelmi bizottsága már kedden foglalkozik a mérkőzéssel, mivel a szabályzat szerint félbeszakadt találkozók esetén nem kell megvárni, amíg az ellenőri jelentés beérkezik a szövetségbe, hanem a soron következő fegyelmi bizottsági ülésen a két érintett klub illetékeseinek automatikusan meg kell jelenniük. A fegyelmi bizottság november 3-án, kedden ül össze legközelebb, de korán sem biztos, hogy már akkor tud dönteni.
A zöld-fehér klub vezetői szerint nem sok jóra számíthatnak, míg Talpai János, a mérkőzés MLSZ-ellenőre azt mondta: várhatóan súlyos következményei lesznek az esetnek.

A mérkőzést Sulyok Gergely játékvezető a 64. percben félbeszakította, miután a ferencvárosi szurkolók egy csoportja - a Diósgyőr 3-1-es vezetésénél - megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a vendégszektorba. A rohamrendőrök felsorakozása nyomán valamelyest lecsillapodtak a kedélyek, ugyanakkor a lelátón felgyújtottak néhány széket, pirotechnikai eszközök és székdarabok repültek a gyepre. Csaknem negyedóra várakozás után folytatódott a játék, de pár pillanattal később, amikor petárdák hullottak a pályára, a bíró lefújta a találkozót.

A szurkolók később az Üllői úti stadion környékén randalíroztak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két rendőr a feléjük dobott üvegektől könnyebben megsérült, és egy rendőrségi kisbusz megrongálódott. A közlemény szerint a rendőri intézkedések során a BRFK munkatársai egy férfit garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el - akiről kiderült, hogy körözték is -, továbbá egy főt azért állítottak elő, mert nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását