2024. május 3. - Tímea, Irma

A Jobbik és az ősmagyar megváltás

Az ország turulszárnyon repül Teherán felé, a magyar vidéket bűnöző hordák tartják rettegésben, aki nem hódol be, arra terror vár. A sötét erők uralma végtelennek tűnik. Ám ekkor, feltűnik az új erő: az engesztelésért imádkozó nemzeti radikalizmus.
2009. október 30. péntek 07:46 - Tatai Gábor

Az újmagyar romantika hajnalán
Egyáltalán nem tiszta sem hermeneutikailag, sem filológiailag, hogy a költőpróféta, Petőfi Sándor kit értett pontosan a magyarok istene alatt, ám a reformkor irodalmának transzcendens képével kapcsolatban Vörösmarty költészete meggyőző adalékokkal szolgálhat. Jókai a magyarok ősi vallásával kapcsolatban perzsa eredetet feltételez, a Vörösmarty és Aranyosrákosi Székely Sándor költeményeiben fel-fel tünedező Hadúr és Ármány istenségek a perzsa Ormozd-Ahrimán főistenekkel mutatnak párhuzamot, a magyarok iráni ősvallásáig a hun-magyar mondavilágon, és a szkíta eredetelméleteken keresztül vezet az út. Vona Gábor, a hunok véresszájú kardja október 23-ai beszédében külön kitért arra, hogy kormányra kerülve „fel fogja állítani a Magyar Őstörténeti Intézetet. Akik a finnugor rokonságban hisznek, hát higgyenek abban, de nekünk Hungária kell, Fingária pedig nyugodtan az övék lehet.” Eredetmítoszok, a vallás és a valóság közötti ellentmondások a vak antiszemitizmus talaján egyesítik az Iráni Iszlám Köztársaságot, a keresztény Magyar Köztársasággal.
Az iráni iszlám forradalom harminc éven keresztül elzárt korcsosodása ma már ott tart, hogy Ahmadinezsád az árja alapokra hivatkozva írogat a német kancellárnak leveleket. Egy egyiptomi szunnita előbb dózerolná le a gízai piramisokat szfinxestül mindenestül, semhogy egy tapodtat is engedjen az ősi egyiptomi okkultizmushoz kapcsolható identitáskeresésnek. A siíta Irán kontra magyarok istene csavar egyedül a zsidó állam elpusztításának ideológiával magyarázható (lásd keretes).

Kizárólag magyarokra szabott forradalmi exportról van szó, a Jobbik a minap alaposan meg is sértődött, hogy a brit szélsőjobboldali szövetségese, Nick Griffin nem iráni aggyal gondolkodik a Hámászról, és az év eleji gázai krízisről. A szarajevói háború kellős közepén egy kedves, egykor helybéli barátom - aki ez idő tájt magyar tudósítókat is kalauzolt - az iráni forradalmi gárda konvojait látta az út széléről, az iszlám forradalom körülbelül ekkortól számottevő tényező a balkánon. Az európai kapuőrnek ugyan nincs komolyabb muszlim lakossága, de van egy homályos eredetmítosza, és egy zsidók ellen gerjeszthető történelmi tömege. Ha a szunnita többségű Jemenbe, az al-Kaida új fellegvárába is sikeres az export, akkor ugyan miért pont a magyarok istene szabna gátat neki Kelet-Európában?

Ötszázezer

A Magyar Katolikus Egyház idén szeptember 20-án hivatalos levélben hívta fel a figyelmet az újpogányság egyre terjedő szellemével szemben. Gombamód szaporodnak az Árpád Rendjéhez, vagy az Ősmagyar Egyházhoz hasonló szekták, akik Jézust mítoszalaknak titulálva, magukat a történelmi egyházakat nevezik pogány elkorcsosulásnak. Modern kori koppányainkat is a harag hevíti, Vona Gábor szerint „aki nem érzi a dühöt az nem magyar”.

Hát én érzem a dühöt, Szent István dühét, ahogy a keresztény Magyarországon minden igazi nemzeti radikálisnak is kellene a Jobbikkal szemben, amely a turul szárnyán kívánja Teheránba repíteni a hazát. Épp amikor az iráni nép évtizedes hazugságokra kezd lassan ráébredni. Ütős zenei betétből, és filmes konnotációiból, ők is jól vannak eleresztve:


Ötszázezer, a saját igazságtudásszomjtól megrészegedett embert látok, akikkel szándékosan félrevezetve kántáltatnak boszorkány-himnuszokat. "Adjon az Isten" – de melyik? Milyen megváltást hozott Atilla kardja, vagy a magyarok istenének hazudott turáni fenevad? Egyetlen szabadító létezik, akit a magyar történelmi egyházak a Sionról várnak vissza. Ha majd a saját szememmel látom, hogy a gárdisták két kézzel hordják a téglát a Magyarság Engesztelő Templomának újjáépítéséhez a Felvonulás terén álló 56-os emlékmű mellé, akkor elhiszem, hogy Szebb Jövőt hoznak a fejünkre.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását