2024. május 13. - Szervác, Imola

H1N1 - "Nem arról van szó, hogy oltsunk vagy ne oltsunk!"

A H1N1 vakcina körül komoly vita alakult ki az orvosi körökben. Ez megmozgatta a médiát is: alig van nap, hogy ne hallanánk valaki álláspontját. A HírExtra az orvostudomány új útját hirdető dr. Lenkei Gábort kérdezte.
2009. október 26. hétfő 07:39 - HírExtra

És akkor miért találták most ezt ki? Kinek jó ez?


Jog az Egészséghez Egyesület tanulmánya (részlet)
Azt természetesen nem vitatjuk, hogy bármilyen, akár egy enyhe influenza járványnak is lehetnek áldozatai. Ez tény. A kérdés az, hogy a jelenlegi oltóanyag megfelel-e az orvos szakmai biztonsági elvárásoknak, és az oltások a tudományos tények teljes körű figyelembe vételével fognak-e megtörténni. Amennyiben valakinek az jelent biztonságérzetet és megnyugvást, ha beadatja önmagának az oltóanyagot, tegye meg, járjon el legjobb meggyőződésének megfelelően. A helyes eljárás minden esetben az, ha kérdéseit, kétségeit megvitatja a kezelőorvosával. (Dr. Lenkei Gábor és Dr. Lenkei György)
Én ezt nem tudom. Ezt meg kellene kérdezni az Egészségügyi Minisztériumtól…

Czeizel Endre mégis azt mondta szerdai sajtótájékoztatóján, hogy szakmai bűnt követ el aki a terhes nők oltása ellen propagál.

Én nem a vakcina ellen propagálok és nem is a beoltás ellen. Van egy orvosi szakmai kódex, hogy milyen körülmények és feltételek együttállása esetén alkalmazzuk a vakcinát.

Ezt most ön szerint megsértették?

Azt látom, hogy a kódex nagymértékben félre van tolva.

Kinek az érdeke lehet ez?


Ezt egy oknyomozó újságírónak kellene kideríteni. Én orvos vagyok. Hogy kinek az érdeke, arról szívesen találgatok egy kávéházi asztalnál, de nyilatkozni csak arról tudok, amit a saját szememmel látok, tapasztalok. Az mindenestre érdekes, hogy Magyarországon legyártottak hatmillió vakcinát, miközben azt mondták, maximum 30 százalékot érhet el a fertőzés…

Súlyos ez a betegség?


Erre több helyről is tudok konkrét választ idézni. Az egészségügyi miniszter például a kézjegyével látta el azt a jelentést, ami szerint „a kórfolyamat szövődmény nélkül egy héten belül lezajlik.” Akkor miért jelennek meg olyan nyilatkozatok, hogy meg fognak halni, akik nem oltatják be magukat? Ezzel szemben lesz olyan, aki azért fog belehalni, mert beoltatta magát – ezt jól tudja az orvostudomány.

Magyarországon húsz hét alatt 283 ember fertőződött meg ebben. Miközben autóbalesetben ennyi idő alatt átlagos 400 ember hal meg. A gyógyszerek mellékhatásai pedig naponta 22 ember halálát okozzák. A H1N1-ben eddig négy ember halt meg.

Az Országos Tiszti Főorvos irányítása alá tartozó Országos Járványügyi (Epidemiológiai) Központ körlevelet küldött ki a háziorvosok számára. Abban ez olvasható: „A megbetegedés általában a normál szezonális influenza jellegzetes tüneteivel jár, és szövődmény nélkül, önmagától gyógyul.”

Mégis az Országos Tiszti Főorvos is arra hívja fel a figyelmet, hogy mielőbb oltassa be mindenki magát.


Meg kellene kérni, hogy olvassa el a saját közleményüket, hiszen a Járványügyi Központ az ő felügyelete alá tartozik.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását