2024. május 2. - Zsigmond

Az országos tiszti főorvos jogi lépése

Az egészségügyi miniszter után jogi lépéseket tett az országos tiszti főorvos is, mert a sajtóban több olyan hír jelent meg, amely hazugsággal vádolja az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) felső vezetését; Falus Ferenc ezt maga közölte az MTI-vel hétfőn.
2009. október 26. hétfő 16:53 - HírExtra
Falus Ferenc elmondta, azért kezdeményezte a jogi eljárást, mert több olyan hír jelent meg, amelyek szerint október 14-én, az újságírók jelenlétében nem valós influenza elleni védőoltások történtek.

Az országos tiszti főorvos emlékeztetett, azon a napon sajtótájékoztatót tartottak az influenza- megbetegedésekről, majd a sajtó jelenlétében megkapta az oltást Molnár Kornélia és Kovács Attila helyettes tiszti főorvos, Ócsai Lajos, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezetője, Csohán Ágnes, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi osztályvezetője és Falus Ferenc.

Október elején Székely Tamás egészségügyi miniszter tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a legfőbb ügyésznél az új influenza elleni vakcinával kapcsolatban az interneten és a sajtóban terjesztett hamis, alaptalan állítások miatt.

Az Egészségügyi Minisztérium álláspontja szerint "a légből kapott információk szándékos terjesztése megvalósíthatja a közveszéllyel fenyegetés, illetve a törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűncselekményét". Az egyre szélesebb körben terjedő "rémhírek" emellett elbizonytalanítják a lakosságot, ami végső soron a járvány elleni védekezés sikerét kockáztatja - írták akkor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását