2024. május 14. - Bonifác

Milliárdos hajsza a korrupció ellen

Milliárdos bírságokat is kiszabhat az új, antikorrupciós hivatal a kormány javaslata alapján - derült ki a szaktárca államtitkárának tájékoztatóján Budapesten vasárnap.
2009. október 25. vasárnap 19:16 - HírExtra
A törvényjavaslat parlamenti elfogadása esetén jövő március 1-jétől működő Közérdekvédelmi és Közbeszerzési Hivatal akár a korrupcióval szerzett tisztességtelen előny kétszeresét is kiszabhatja bírságként - mondta Avarkeszi Dezső.

Az antikorrupciós csomag része két törvényjavaslat és egy országgyűlési határozati javaslat; a törvényjavaslatok az új hivatalról, illetve a tisztességes eljárás védelméről szólnak. A határozati javaslat pedig a közszféra etikai kódexeinek megújítását szorgalmazza. A tervek szerint szigorodni fognak a Btk.-ban a korrupciós cselekmények szankciói: egyes bűncselekményeknél nőni fognak a büntetési tételek, és kötelező mellékbüntetés lesz a foglalkozástól eltiltás.

A javaslatok többek között tartalmazzák azt, hogy a bűncselekménynek nem minősülő, de a közérdeket sértő magatartások kerüljenek napvilágra, és bírsággal sújthassa azokat az új hivatal. Az efféle cselekmények bejelentői pedig díjat, illetve anyagi, jogi és más segítséget kaphassanak - fűzte hozzá az igazságügyi tárca államtitkára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását