2024. május 25. - Orbán

Holttestet találtak a búvárok

Egy férfi holttestet találtak a honvédség búvárai Röszke mellett a Tiszában csütörtök délután - közölte az MTI-vel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
2009. október 22. csütörtök 18:10 - HírExtra
Pál János elmondta: miután a felszíni kutatás nem vezetett eredményre, Csongrád megye főkapitánya felkérte a honvédség búvárait, hogy kapcsolódjanak be a munkába és közösen fésüljék át azt a négy kilométeres Tisza szakaszt, mely Röszke mellett a szerb-magyar határvonal.

A kutatás oka, hogy október 15-én egy koszovói férfi két gyermekével a folyón kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben gyermekei életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította egy 15-18 fős csoport tagjai voltak, a többiek azonban a vízbe vesztek. A szóvivő elmondta: csak a férfi és gyermekeinek nyomait találták meg a folyóparton. A most a folyómederből előkerült férfi holttestről egyelőre nem állapítható meg, hogy a csoport tagja volt-e, halálának okát szakértő vizsgálja a helyszínen.

Magyar rendőrök egy hete kutatták a feltehetően a folyón át érkező határsértők nyomait, de eddig sem további migránsokat, sem holttesteket nem találtak.

Csütörtökön a szabadkai rendőrkapitány a Tanjug hírügynökséggel azt közölte: a szerb oldalon egy női holttestet találtak a Tiszában, miután a magyar fél tájékoztatta őket a feltételezett balesetről.

A szerb sajtó pristinai lapjelentésekre hivatkozva a nap folyamán számolt be arról, hogy mintegy 15 koszovói albán fulladhatott a Tiszába a múlt héten, amikor megpróbáltak illegálisan Szerbiából Magyarországra jutni. A koszovói sajtó arra alapozta a hírt, hogy az illegálisan Magyarországra készülőkről máig nem tudni semmit. Állítólag október 14. és 16. között akartak átkelni a Tisza Szeged alatti szakaszán, de bárkájuk felborult, s nagy valószínűséggel mind a folyóba vesztek, egy férfi és két gyereke kivételével, akiknek sikerült partra vergődniük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását