2024. május 2. - Zsigmond

Dallamok és festmények

Különleges hangulatú "egyestés, egyéjszakás" tárlatot rendeznek csütörtökön a szegedi Móra Ferenc Múzeumban: a Kultúrpalota aulájában Strain István Kanadában élő magyar zenész és festőművész ad gitárkoncertet saját alkotásai között Flamenco vágta címmel.
2009. október 14. szerda 10:41 - HírExtra
Strain István középiskolai tanulmányait Szegeden, a Tömörkény István Gimnáziumban végezte. 1981-ben hagyta el Magyarországot, élt Németországban és Spanyolországban, majd Kanadában telepedett le. A művész e rövid kiállítással és koncerttel most visszatér a fiatalságát meghatározó dél-alföldi városba.

Strain István egyszerre tartja magát zenésznek, gitárművésznek, festőnek, animációs alkotónak, belsőtervezőnek. Már egészen fiatalon festeni kezdett, napjainkban pedig leginkább a gitárművészetre koncentrál - olvasható a közleményben.

Medgyesi Konstantin tájékoztatása szerint a Móra Ferenc Múzeumban a koncert alatt látható Strain-festmények "ibériai" karakterűek, egyes szakértők szerint a legendás katalán mester, Salvador Dalí hatását mutatják. A műveken az alkotó gazdag színvilággal fejezi ki érzéseit, gondolatait.

Strain István úgy véli: döbbenetes hasonlóságok mutatkoznak a spanyol és a magyar zenei kultúra között. A művész szerte a világban ad flamenco koncerteket - a spanyolos dallamokat kevéssé ismerő Kanadában is népszerűek a gitárkoncertjei.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását