2024. május 9. - Gergely

Közpénzből jönnek a tüntetők?

Közpénzből fizetik a résztvevők utazási költségeit a Fidesz szombati budapesti demonstrációjára, amelyen az önkormányzatokat érintő megszorítások ellen tiltakoznak - mondta Frankné Kovács Szilvia, az MSZP Tolna megyei országgyűlési képviselője szombaton Szekszárdon, sajtótájékoztatón.
2009. október 10. szombat 14:41 - HírExtra
"Tudomásunk szerint az ország minden részéből érkeznek önkormányzati dolgozók, és ismereteink vannak arról, hogy egyes megyékben közpénzből fizetik az utazási költségeket" - mondta a szocialista politikus, aki Nógrád megyét említette példaként.

Nagyon el lennék keseredve, ha általánossá válna, hogy közpénzből fizetnek pártrendezvényeken való részvételt - tette hozzá.

Az MTI kérdésére, van-e bizonyíték a közpénz felhasználására, azt mondta: "nem állítottam, hogy én tudom, hogy ők fizetik; mi úgy tudjuk, hogy ez önkormányzati forrásból van".
A Kossuth téri demonstrációval kapcsolatban Frankné Kovács Szilvia aggályosnak nevezte azt is, hogy azt a Fidesz pártoktól független közigazgatási dolgozók részvételével rendezi meg.

A képviselő hangoztatta: nem kérdőjelezi meg a véleménynyilvánítási szabadságot, "de ha véleményüket szeretnék kinyilvánítani, nem feltétlenül egy politikai párt segítségével kellene ezt megtenni".

Az MSZP-s politikus kitért arra: a "kampányrendezvényre" nem csak a Fidesz készül, hanem "szélsőjobboldali szövetségese, a Jobbik is". Frankné Kovács Szilvia szerint a Fidesz "ezzel ismét megnyitja a kaput az utcai politizálás előtt, nem törődve ennek a következményeivel".

A képviselő megjegyezte: a tüntetés tulajdonképpen értelmetlenné vált, hiszen a kormány folyamatosan tárgyal az önkormányzati érdekképviseleti szerveivel, és több olyan probléma megoldottnak tekinthető, amelyre hivatkoznak a tüntetés szervezői. Példaként a gyermekétkeztetést említette, amelynek már visszaállították a normatíváját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását