2024. május 3. - Tímea, Irma

Kodela a börönben is kapja a fizetését?

Mintegy bruttó 900 ezer forintnyi fizetést kap havonta két állami cégtől Kodela László egykori kancelláriai helyettes államtitkár, akit a brókerbotrány kapcsán néhány hónapja jogerősen elítélt a bíróság - írja keddi számában a Magyar Nemzet.
2009. október 6. kedd 06:55 - HírExtra
Mint a lap írja, Kodela első számú kenyéradója a Magyar Közlöny-, Lap- és Könyvkiadó, amelynek a mai napig ő az ügyvezető igazgatója. A kiadó honlapján nyilvánosságra hozott adatok szerint Kodela bruttó 850 ezer forintot keres havonta. Bár az elmarasztaló ítélet a közügyek gyakorlásától nem tiltotta el, elvárható lett volna, hogy a kiadó tulajdonosa, a Miniszterelnöki Hivatal eltávolítsa posztjáról; Kodela azonban maradt.

A Medgyessy-kormány egykori helyettes államtitkára a Zalaerdő Zrt. felügyelőbizottságának is tagja, és ezen minőségében további 34 ezer forintot tehet zsebre havonta.

Kodela Lászlót idén júliusban jogerősen 8,1 millió forint pénzbüntetésre ítélte adócsalás miatt a Fővárosi Ítélőtábla. Ezzel enyhítették az elsőfokú bírósági ítéletét, amely még felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a volt helyettes államtitkárra. Kodelát azért vádolták adócsalással, mert nem szerepeltette adóbevallásában azt a százezer eurót és százezer dollárt, amit Kulcsár Attilától, a brókerbotrány főszereplőjétől kapott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. október 6. 08:36
Valamiből ki kell fizetni a 8,1 millós birságot!Adjanak neki segélyt is!
p-Aga
2009. október 6. 08:30
Micsoda gazdag ország vagyunk, hogy ezt megengedhetjük magunknak!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását