2024. március 19. - József, Bánk

Mikor bújjunk ágyba?

Ne túl hamar, de ne is túl későn. Mit tegyünk, ha akarjuk már, de párunk még korainak érzi. Az első alkalom nagyon fontos egy párkapcsolatban, de amúgy is.
2009. október 3. szombat 18:10 - Kővári Adrienn
Az örök dilemma. Mikor jön el az ideális idő, amikor ágyba bújhatunk a friss szerzeménnyel, vagyis legújabb szerelmünkkel. Ez nagyon sok mindentől függhet, ezeken megyünk most végig.

Ha előtte még soha senkivel

Ilyen esetben, ha még nem voltunk együtt senkivel sem, akkor mindenképp érdemes várni, sokszor a belső hang is ezt súgja. Kivételek itt is vannak, hiszen nem egy ember akar azonnal neki esni kedvesének. Arra is van példa, hogy valaki szeretne minél hamarabb túlesni az első alkalmon. Ennek is megvannak az előnyei, minél hamarabb túlesik rajta, annál hamarabb leküzdi gátlásait.

Nem szabad nem megemlíteni a kapkodás hátrányait sem. Ha az első alkalom rosszul sül el, akkor az akár egész életünkre rossz hatással lehet.

Azért érdemes legalább egy kicsit várni, hogy összeszokjunk partnerünkkel. Pár hét, de egyesek egy-két hónapra esküsznek. Ez attól is függ, hogy hányszor találkozunk egy héten. Ha csak egyszer, akkor érdemes tényleg pár hónapot várni, hogy minden tökéletes legyen az első éjszakán, és a többin is.

Ezzel a pszichológusok is egyetértenek, hiszen az első alkalom nagyon fontos egy ember, egy pár életében, ha pedig minden esetben első alkalomról beszélünk, akkor még fontosabb az első alkalom.

Ha már túl vagyunk egyen, s máson

Ez az igazi kérdés. Hisz mi játszódik le ilyenkor a fejekben? Ha túl hamar, akkor elkapkodhatjuk, s mi van akkor, ha könnyűvérűnek néz. Ha várunk, akkor meg mire is várunk igazán?

Ha akarjuk a másikat, akkor érdemes azt megosztani vele, így vagy úgy. Ő mit gondol, korainak érzi-e vagy sem, szeretné-e vagy sem, mik a visszajelzések felőle. Így máris közelebb jutottunk a megoldáshoz. Nincs azzal semmi baj sem, ha még csak egy hete járunk párunkkal, de máris vágyunk rá. Ez teljesen egészséges, és normális.

Azért sem árt, ha beszélgetünk erről a partnerrel, hogy olyan nagy meglepetés ne érjen minket, ha már végre eljutottunk az ágyig. Könnyen kiderülhet, hogy esetleg ő még nem túl tapasztalt, s esetleg nem is akarja ennyire elsietni a dolgot, de akár arra is fény derülhet, hogy ő még jobban akarja. Így elkerülhetjük a felesleges stesszt.

Van egy le nem írt szabály, miszerint csak a harmadik randi után szabad ágyba bújni a másikkal. De néha ki bír addig várni? Akár egyéjszakás kalandból is születhet szerelem, ez teljesen emberfüggő. Azért egy-két randin érdemes túl esni legalább azért, hogy jobban megismerhessük a másikat. Ha komolyabb kapcsolatot szeretnénk, akkor érdemes várni a másikra, és nem szabad sürgetni, hiszen van olyan ember, akire tényleg érdemes várni.

Milyen legyen az első alkalom?

A nők szeretik a romantikát, a férfiak néha meg csak szeretnének belecsapni a közepébe. Aki igazán szerelmes az úgyis meg fogja adni a módját az első együttlétnek. Közkedveltek a gyertyák, és füstölők, mindenféle romantikus kellék, mint például a rózsaszirmok.

Nem kell giccsparádét rendezni, mert ezt nem mindenki szereti, ilyenkor sokan be is pánikolhatnak, hogy teljesíteni kell, hogy mindenképp történnie kell valaminek. Erőltetni nem szabad, mert azzal sérüléseket is okozhatunk a másiknak, akár magunknak is. Ha fáradtak vagyunk, akkor fáradtak vagyunk, nincs mit tenni.

Ezzel ellentétben valakit megnyugtatnak az ilyen cuki kiegészítők. Még egy ok, hogy beszélgessünk partnerünkkel, hogy megtudjuk ő mit szeretne. De a zenét semmiképpen sem szabad mellőzni.

Az semmiképpen sem ajánlott, hogy meglepetés szerűen várjunk a másikra, könnyen megijedhet, hiszen nem vagyunk egyformák, mindenki más ütemben szeretne haladni. Tudni kell kompromisszumokat hozni, mindkét részről.

Ha partnerünk még szűz, de mi már nem, akkor még óvatosabbnak, és figyelmesebbnek kell lennünk. Sokat kell beszélgetni.

Ki kell mondani, meg kell hallgatni

Nem hába hangzik el sokszor ebben az irományban is, hogy a beszélgetés nagyon fontos. Több pszichológus is azon a véleményen van, hogy nekünk, magyar embereknek nincsen kommunikációs kultúránk. Nem merünk beszélni partnerünkkel – kivételek itt is vannak – mert félünk attól, hogy nagyon megnyílunk a másik előtt, és sebezhetőbbekké válunk.

Emellett rengetegen prűdek is vagyunk, nem merünk a szexről beszélni, hát még a problémákról. Hiszen nehéz megmondani a szeretett embernek, hogy valamit nem jól csinál, de még nehezebb saját magunknak bevallani, hogy valami nem működik úgy velünk, ahogy kéne.

Ha nem mondjuk ki ezeket a dolgokat, akkor könnyen elbeszélhetünk a másik mellett, ráadásul magunknak is álmatlan éjszakákat okozhatunk.

Első éjszaka, első együttlét. Mikor jön el ennek az ideje? Mindenkinél máskor. Valaki nem fér a bőrébe, annyira akarja a másikat, míg az inkább várni szeretne. Egy kis beszélgetéssel könnyen el lehet simítani ezeket a problémákat, de sürgetni senkit sem szabad. Ha úgy érezzük viszont, hogy szabad az út, akkor bátran kezdeményezzünk, hiszen sok esetben nem érdemes a vágyainkat korlátozni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását