2024. április 19. - Emma

A legerotikusabb évszak

Újra itt a tavasz! A színes évszak friss szerelmekkel kecsegtet, nem hiába szokták mondani, hogy ez az időszak a szerelmesek évszaka.
2009. március 7. szombat 08:59 - Kővári Adrienn
Végre eljött a várva várt tavasz, hónapok óta először sütött ki a nap, csicseregnek a madarak, nem esik se hó, se eső – reméljük ez így is marad. Jó lesz végre a szekrény mélyébe elrejteni a csizmákat, a télikabátokat és az egyéb hidegre emlékeztető tárgyakat. Nem kell többé hólapátolásra ébredni! Már az első hóvirágok is bontogatják szirmaikat, bár letépdesni őket nem ajánlott – ettől eltekintve itt a tavasz.

Hogy miért is a legtökéletesebb évszak a tavasz?
Mert az összes időjárás típust magába foglalja. Nincs túl meleg sosem, de mégis kényelmesen lehet öltözködni. Nőknél ez a legfontosabb tényező. A virágok is ilyenkor a legszebbek, különösen a rózsaszín szirmú fák.
A természet már érzi a megújulást, de az emberek is. A tavasz mindenkinek a szerelmet jelenti, emiatt a pesszimista, utálkozó emberek nem is kedvelik annyira. Pedig mély érzelmek ide, vagy oda, a tavasz akkor is szép. A legtökéletesebb évszak a négy közül.

Ha már kapcsolatban vagyunk, akkor a jó idővel mi is kivirulhatunk, de inkább azoknak nagyobb kaland ez a virágos hónap, akik párt szeretnének találni.

Meglepő lehet, de annak is megvan a pszichológia magyarázata, hogy miért pont tavasszal lesz a legtöbb ember szerelmes. A téli hideg, szürke, fénymentes időszakban az ember kissé befeléfordul, de amint megérezzük a tavaszi fellendülést, mi emberek is kivirágzunk.

Mi is az a szerelem?

Akárhonnan is nézzük, erre a kérdésre nem lehet válaszolni. Jobb esetben már minden felnőtt ember túlesett élete első szerelmén, ami akár lehetett plátói, be nem teljesült érzelem is. Legyen szó egy idősebb iskolatársról, tanárról, vagy egy sztárról. Magát az érzést már mindenki átélhette, hogy milyen valakit szeretni, valakihez ragaszkodni, akarni őt, sírni miatta.

A szerelem, az az érzés, állapot, ami a legboldogabbá tesz bennünket, és ennek hiánya az, amitől a legszomorúbbak lehetünk. Sokan ezt nem ismerik be. Azt állítják, hogy a munka és egyéb sikerek képesek a szerelmet pótolni, de hosszútávon semmiképp sem – amúgy is, ez csak önámítás. Amikor azt mondja egy szingli – jó ideje egyedül élő nő –, hogy boldog párkapcsolat nélkül, akkor hazudik. Vagy szeretőt tart.

Az is tény, hogy a szerelem kreatívabbá és energikusabbá tesz minket. Így szerelmesen minden téren jobban megálljuk a helyünket, de egyrészt könnyen elvonja a figyelmünket is, erre nagyon vigyázni kell. Ha már megtanultunk másra is figyelni, akkor akár szárnyalhatunk is.

Szerelemre mindenki vágyik, ez genetikailag kódolva van bennünk. Ha a külső tényezők megnőnek, akkor az esély is megnő arra, hogy szerelembe essünk – ez történik tavasszal.

Tavasszal minden kivirágzik


Sok fiatal állítja, hogy tavasszal sokkal könnyebb ismerkedni, s ha belegondolunk, ebben tényleg van valami. A jó időben többen mozdulnak ki otthonról, rengeteg a szabadtéri rendezvény, fesztivál is. Utazgatunk, nyaralgatunk, ismertségeket kötünk.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy ilyenkor a több réteg ruhát is magunk mögött hagyjuk, előkerülnek a rövid szoknyák, szűk felsők, a férfiak sem vesznek fel többé téli kabátokat, és mindenféle pulcsit, amivel elrejthetik formás testüket.

Nincs is annál szebb, amikor a forró napsütés fényei megcsillannak egy gyönyörű női testen. A férfiak érdeklődését könnyű felkelteni, nyáron csak kapkodják a fejüket a szebbnél szebb nők után.

Amikor nem jönnek össze a dolgok

Érzelmeink nem mindig találnak partnerre, ilyenkor egy ideig még próbálkozunk, majd beletörődve zokogunk, hogy miért nem szeretnek minket viszont. De többen is állítják, hogy még ez a viszonzatlan szerelem is jobb, mint a semmi.

Mi nők szinte minden esetben szeretünk valaki iránt erősebb érzelmeket táplálni, és ha nincs meg ez a valaki, akkor könnyen magunkba roskadunk. Ez nem azt jelenti, hogy könnyen leszünk szerelmesek, és nekünk teljesen mindegy, hogy éppen kivel vagyunk. Kivételek akadnak, de inkább úgy fogalmaznék, hogy mi nők folyamatosan keressük az igazit – még ha az nem is azaz örökké tartó igazi. Nyitott szemmel járunk, mindig van olyan férfi, aki tetszik nekünk, akiről beszélünk, ez nekünk lételemünk.

Ilyenkor lehet szó akár színészről is, mindegy, csak valakihez vonzódnunk kell, valakit szeretnünk kell, és a magunk módján törődni vele. Ha szerencsések vagyunk, és létrejön a boldog kapcsolat, akkor leszáll a szemünkre a rózsaszín köd, és senki másra sem tudunk koncentrálni, csak szerelmünkre.

A megcsalások is ide vezethetőek vissza, hiszen amíg szerelmesek vagyunk, addig nem tudunk mást észrevenni, de amint gyengülnek érzelmeink, akkor már tekintgetünk jobbra-balra. Ezért is szokták azt mondani a szakértők, hogy a megcsalás is sok esetben két emberen múlik. Viszont ez is csak egy közhelyes példa, hiszen minden eset más és más. Arra is sok példa van, hogy egy harmadik fél nyomul annyira előre, hogy egy idő után már nem lehet neki ellenállni. A nők erre nagyon is képesek.

Ha nem akarunk egyedül lenni…

Merjük bátran felhívni, elhívni azt, akire áhítozunk, mert ebben még nincsen semmi sem. Egy baráti beszélgetésre mindenki vágyik, hogy abból randi legyen, az már rajtunk múlik. Nincs abban semmi sem, ha egy lány hívja fel a fiút, főleg, ha régebb óta ismerik egymást, de az sem baj, ha még egyszer sem beszéltek. A visszautasítás még mindig jobb, mint a várakozás, és a felesleges álmodozás.

Ha már vettük a bátorságot, és elhívtuk vágyaink tárgyát, vagy esetleg minket hívtak el, akkor már csak a készülődés van hátra, és a megfelelő randi hely.

Mindenképp a szabadba, és ha lehetséges ne forgalmas helyre menjünk. A parkok, vízpartok ilyenkor nagyon szépek, végre ki lehet ülni a cukrászdák teraszára, ismét lehet majd minden sarkon fagyit kapni. Ki kell használni a romantikus tavasz adta lehetőségeket.

Sok-sok szív várja ezt a kedves évszakot: hátha majd most sikerül párra lelnie. Erre minden esélye meg is van, hiszen statisztikailag sokkal több tavasszal a kedvező tényező, ami segíthet abban, hogy a mi szemünkre is leereszkedjen az a rózsaszín köd.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását