2024. június 2. - Kármen, Anita

Lesz nagyobb atomerőművünk

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) támogatja az atomerőmű bővítését, a mintegy 800 egyéni és 120 jogi tagot tömörítő non-profit civil szervezet állásfoglalása szerint ez Magyarország számára számos gazdasági, társadalmi, környezetvédelmi és szakmai előnnyel járna.
2009. szeptember 26. szombat 12:19 - HírExtra
A szövetség nemrégiben megvitatta az atomenergia fejlesztésének kérdéseit, különös tekintettel a Paksi Atomerőmű tervezett bővítésére, amelyről állásfoglalást adott ki. A civil szervezet az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában hangsúlyozza: az atomenergiának pozitív szerepe van a hazai villamosenergia-termelés szerkezetében, az ellátásbiztonságban, a környezetvédelemben.

Szerintük egy újabb atomerőművi blokk megépítése az energiapolitikai koncepcióhoz is igazodva számos előnnyel járna. Állásfoglalásukban utalnak arra, hogy a Paksi Atomerőmű üzemeltetése is igazolja, hogy az atomerőművi villamosenergia-termelés emisszió-mentes. Egy új blokk megépítése pedig nagymértékben hozzájárulna a nemzeti klímavédelmi, környezetvédelmi célok megvalósításához.

Az atomerőműben termelt villamos energia ára kiszámítható, stabil, fajlagosan igen alacsony, vagyis versenyképes - érvel a GTTSZ az atomerőmű bővítése mellett.

A civil szervezet azt is megfogalmazza, hogy az új, korszerű és hosszú élettartamú atomerőművi blokk létesítésével csökkenthető az ország importfüggősége, ugyanakkor regionális szinten munkahelyteremtéssel, települési infrastruktúra fejlesztéssel járna együtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását