2024. május 3. - Tímea, Irma

Ölt a H1N1, de tüdőgyulladás is bejátszott

Vérzéses tüdőgyulladása volt annak a 34 éves férfinak, aki szerdán halt meg és a boncoláskor derült ki, hogy H1N1 vírus volt a szervezetében.
2009. szeptember 24. csütörtök 15:48 - HírExtra
Székely Tamás szerint a férfi látszólag egészséges volt, utoljára három hete járt a körzeti orvosnál egy banális sérülés miatt. Az elmúlt időszakban külföldön nem járt. A Tolna megyei férfi otthonában esett össze és halt meg. A háziorvos döntött úgy, hogy igazságügyi boncolást kér - tette hozzá a miniszter. Elmondta még, hogy a férfi családját is kivizsgálják.

Hangsúlyozta: a fiatal férfi halála azért is nagyon rossz hír, mert nem tartozik a WHO által közzétett rizikócsoportok egyikébe sem.

Kérdésre válaszolva kijelentette: nincs járvány Magyarországon, 205 ismert beteg van, de a fertőzöttek száma ennél több lehet, csak nem mindenki fordul orvoshoz.

Az ÁNTSZ közlése szerint a férfi egészséges volt; nem volt lázas, beteg, és nem tartozott a rizikócsoportba sem.

A 34 éves férfi az új típusú influenza második magyar áldozata.

Az új vírus első áldozata júliusban egy 42 éves magyar férfi volt. Falus Ferenc országos tiszti főorvos akkor elmondta, a férfi hirtelen kialakuló tüdőgyulladásban hunyt el Magyarországon. A boncoláskor azonosították szervezetében az új típusú, H1N1-es influenzavírust. A beteg korábban nem járt orvosnál, és szív-, illetve tüdőbetegsége súlyosbította az influenza lefolyását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását