2024. május 13. - Szervác, Imola

Ezeknek a srácoknak kötelező továbbjutni!

Világbajnokságra készül U20-as labdarúgó válogatottunk. A fiúkat ugyan Egervári Sándor készíti fel a tornára, a HírExtra azonban kíváncsi volt a csapattól kiebrudalt extréner, Sisa Tibor véleményére is: ő mit vár a srácoktól?
2009. szeptember 21. hétfő 13:59 - Gedei Szilárd
Világbajnokságra készül a húsz éven aluliak labdarúgó válogatottja, csapatunk szerdán utazik el a torna helyszínére, Egyiptomba. A részvételt még tavaly, a csehországi Európa-bajnokságon szerzett bronzérmükkel harcolták ki Sisa Tibor legényei, akik azonban ma már messze nem Sisa Tibor legényei. Mert ez itt bizony Magyarország…

Nem folytathatta a munkát

A magyarok programja (F csoport, Alexandria)
szeptember 27. 20 óra 30: Magyarország-Honduras
szeptember 30. 17 óra 45: Magyarország-Dél-Afrika
október 3. 17 óra 45: Magyarország-Egyesült Arab Emirátusok
A jelenleg a Budapest Honvéd vezetőedzőjeként dolgozó Sisa Tibor már rég megemésztette – legalábbis meggyőzően azt tudja állítani –, hogy kicsivel több mint egy éve, amikor bronzéremmel tért haza csapatával az U19-es kontinenstornáról, az MLSZ vezetősége ahelyett, hogy megköszönte volna neki a páratlan sikert, elüldözte a csapattól.

Lett helyette egy „operatív team” a holland Wilco van Buuren vezetésével, s később bukásával. Így került végül sor arra, hogy a világbajnokságra Egervári Sándort kérték fel mesternek a derék MLSZ-illetékesek, ezt sem vitték azonban túlzásba: augusztus közepén, egy hónappal a torna előtt szóltak az ősz trénernek, hogy ugyan, készítse már föl a csapatot az egyiptomi vébére.

Sisa Tibor nem túl szép búcsúja ellenére szívesen beszél egykori fiairól, s elárulta a HírExtrának: a mai napig jó kapcsolatot ápol néhány sráccal, rendszeresen SMS-ezik velük, és persze biztatja őket. A sorsolásunkat pedig – több más szakemberrel együtt – ő is ígéretesnek tartja: „Sokan azt mondják, hogy egy világbajnokság akár még könnyebb is lehet, mint egy kontinenstorna. Lám, a csoportunk sorsolása sem rossz: a dél-afrikai foci még csak-csak ismert Magyarországon is, Hondurasról és az Egyesült Arab Emírségekről azonban még a legelvetemültebb futballszurkolók sem nagyon hallottak eddig. Attól még, hogy nem ismerjük ezeket a csapatokat, persze még nem szabad félvállról vennünk őket. Mindenképpen továbbjutást várok a srácoktól, s azt hiszem, hogy nem is fognak csalódást okozni”.

A klubok döntik el a vébét?


Ők mennek Egyiptomba
Kapusok:
Gulácsi Péter (Liverpool FC)
Megyeri Balázs (FTC)
Kovácsik Ádám (Reggina Calcio)
Védők:
Debreceni András (Budapest Honvéd)
Korcsmár Zsolt (Újpest FC)
Szekeres Adrián (MTK Budapest)
Szabó János (Paks)
Zámbó Bence (Győri ETO FC)
Présinger Ádám (Videoton FC)
Középpályások:
Dudás Ádám (Győri ETO FC)
Tóth Bence (FTC)
Takács Péter (DVTK)
Koman Vladimir (AS Bari)
Simon Ádám (Szombathelyi Haladás)
Varga Roland (Brescia Calcio)
Kiss Máté (Győri ETO FC)
Csatárok:
Németh Krisztián (AEK Athén)
Simon András (Cordoba FC)
Gosztonyi András (MTK Budapest)
Balajti Ádám (DVTK)
Futács Márkó (Werder Bremen)
(Szövetségi edző: Egervári Sándor)
A továbbjutást szinte mindenki elvárja a válogatottól, arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy az erőviszonyok utánpótlásszinten megjósolhatatlanok. Sok múlik például azon, hogy egy-egy nemzeti csapatban hány olyan futballista szerepelhetett volna, akit egyszerűen nem engedett el klubcsapata a tornára.

„Minden egyes csapat erejét megkérdőjelezheti, hogy hány meghatározó játékosát nem engedte el a klubja. Nálunk például Kádár Tamást kell nélkülözni, akinek Newcastle-ben kell maradni, de például a németek háza tájáról hallottam azt, hogy sok kulcsjátékost nem engedtek ki Egyiptomba”elemezte a sokak által nonszensznek tartott helyzetet portálunknak Sisa, aki azt is elmondta, hogy ő mindentől függetlenül, vagy pont ezért nem lepődne meg azon, ha a csapat a tavalyi Európa-bajnoksághoz hasonló nagy sikerrel lepné meg a magyar szurkolókat.

Az extréner nem szokott kiemelni senkit sem aktuális és volt csapataiból, a HírExtra kérésére azonban kivételt tett, s elárulta, kiket tart a vébé magyar kulcsfiguráinak: „Németh Krisztián, Dudás Ádám, Koman Vladimir, Gosztonyi Tamás és Korcsmár Zsolt is rendkívül tehetséges játékos, és képesek akár az egész tornán a jó teljesítményre. Mindenesetre én szurkolok az egész csapatnak, mert rendkívül tehetséges és sokra hivatott gárdának tartom őket”.

Benne lesznek a tévében

Ami jó hír a magyar szurkolóknak: a csapat mérkőzéseit a tévében is láthatjuk majd, ráadásul nem is akárhol, hanem a Magyar Televízióban – nagy szó ám ez manapság, az alig létező sportcsatornák öldöklő küzdelme közepette.

Csak a rend kedvéért: a csoportmeccsek után a kvartettek első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik is továbbjut a nyolcaddöntőbe.

A finálét a Kairó Nemzetközi Stadionban rendezik október 16-án, pénteken.

Vajon a magyarokkal? Sisa Tibor SMS-ein biztos nem fog múlni…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását