2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Botrány: miért kapcsolták le az áramot Zalaegerszegen?

Ismét lekapcsolták a zalaegerszegi jégcsarnokban az áramot. A létesítmény normális üzemeltetése az új tulajdonosi körnek is meghaladja az erejét. De miért nem segít az önkormányzat?
2009. szeptember 18. péntek 13:29 - Gedei Szilárd
Tovább folytatódik a zalaegerszegi jégcsarnok kálváriája. A héten ismét kikapcsolták az áramot a létesítményben, amivel veszélybe került az ígéretes zalaegerszegi jégkorong utánpótlás jövője is.

„Hogy mit mondanak? Ígéreteket kapunk, de az ígéretek most már nagyon kevesek” – mondta keserűen a Kercsó Árpád, a Zalai Titánok edzője a HírExtra azon kérdésére, hogy neki mit mondtak, mikor kapcsolják vissza az áramot a csarnokban, ha egyáltalán visszakapcsolják valamikor.

Nem támogatja az önkormányzat

„Folynak a tárgyalások"
„Az MKB Bankkal együtt folyamatosan tárgyalunk az E.on központjával, mindenképpen meg akarunk velük állapodni” – mondta el a HírExtrának Denis Levshov, a jégcsarnok ügyeivel foglakozó projektmenedzser. – "Az áram kikapcsolására lényegében egy kommunikációs probléma miatt került sor – amíg nekünk ugyanis úgy néz ki, sikerül megállapodnunk az áramszolgáltató budapesti központjával, addig a regionális szolgáltató még ott tart, hogy le kell kapcsolniuk a szolgáltatást” – tette hozzá az illetékes, aki azt is elárulta, hogy mihelyt hivatalos megállapodás születik, vissza fogják kapcsolni az áramot a csarnokban.
Levshov azt is elmondta, hogy az önkormányzat esetleges anyagi szerepvállalásáról már folynak a tárgyalások, így valószínű, hogy biztosított lesz a jégcsarnok jövője.
Az idő sürget: ha ma, azaz pénteken nem lesz újra áram, a jég menthetetlenül elolvad, s a jég eltűnésével párhuzamosan a teljes megsemmisülés közelébe kerül az egész zalaegerszegi jégkorong- és jégsport is.

A probléma persze nem előzmények nélküli. Tavaly, illetve ez év januárjában már akadtak gondok a csarnok üzemeltetésével. Tavasszal aztán úgy látszott, hogy egy új tulajdonosi kör megtalálása végső megoldást jelenthet a problémákra.

Kiderült, hogy korai volt az öröm, ez van, ha egy jégcsarnok üzemeltetése meghaladja a mindenkori tulajdonosok erejét…

Tény: a csarnokot nem támogatja az önkormányzat, az üzemeltetőkkel kötött megállapodás szerint ugyanis nem támogathatja, csak annyit tehet, hogy a város részére jégidőt bérel. A város (itt említsük meg dr. Gyimesi Endre polgármester nevét) elvileg a csarnok jövőjének biztosítása érdekében kötött ilyen megállapodást az üzemeltetőkkel.

Áramra várva

Csakhogy a jelek szerint a dr. Fendrik Zsolt vezette tulajdonosi kör (Markó Galéria Kft.) sem tudja eredményesebben fenntartani a létesítményt, mint elődjeik. Sőt.

Mindenesetre a helyzet a következő: az eddig szenvedéllyel közreműködő maroknyi fanatikus – néhány hokis kissrác szülei és egy-két szakember – várja az áramszolgáltató szerelőit, akik talán hajlandóak visszakötni az áramot a jégcsarnokba.

Hajlandók, ha az üzemeltetők kiegyenlítik a tartozásukat.

Az aggódók persze joggal gondolhatják, hogy mikor lesznek végre normális körülmények a jégcsarnok körül, ha még akkor sem voltak, amikor az MKB Bank is benne volt az egerszegi jeges buliban.

Tanulság?

Egy Zalaegerszeg-szintű városban egész egyszerűen nem lehet az önkormányzat segítsége nélkül gazdaságosan fenntartani egy jégcsarnokot.

Persze az más, ha nem is ez a céljuk a létesítmény tulajdonosainak…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

megmondom
2009. szeptember 18. 18:11
A CIKK UTOLSÓ KÉT BEKEZDÉSÉBEN VAN OTT A LÉNYEG, MI A FRANCNAK EGY OLYAN VÁROSNAK CSARNOK, AHOL SENKI NEM AKARJA ELTARTANI?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását