2024. május 29. - Magdolna

Izrael nem fél Irántól

Irán nem jelent fenyegetést Izrael létére nézve, mert a zsidó állam erős - jelentette ki Ehud Barak izraeli védelmi miniszter.
2009. szeptember 17. csütörtök 09:49 - HírExtra
"Úgy látom, senki nem képes veszélyeztetni létünket. Mindazonáltal Irán kihívás Izraelnek és a világ minden országának" - tette hozzá. Ez az első alkalom, hogy Barak azt állítja, Irán egzisztenciálisan nem fenyegeti Izraelt - állapítja meg az újság, amely azzal hozza összefüggésbe a miniszter helyzetértékelését, hogy az Egyesült Államok egyelőre kizárja az Irán elleni katonai támadás szükségességét.

A nyugati nagyhatalmak és Izrael is azzal vádolja Iránt, hogy atomfegyver birtoklására törekszik. A nagyhatalmak emiatt az ENSZ révén büntetőintézkedéseket vezettek be Teherán ellen. Irán nem ismeri el Izraelt, és elnöke, Mahmúd Ahmadinezsád többször intézett heves szóbeli támadást a zsidó állam ellen, kijelentve, hogy Izraelt le kell törölni a térképről.

"Most a diplomáciának és a szankciók szigorításának van itt az ideje. A legjobb volna a kettőt együtt alkalmazni" - mondta Barak, aki szerint a nemzetközi közösségnek határozottan kell fellépnie Észak-Koreával szemben, ezáltal más országokat - köztük Iránt - is elriasztva attól, hogy kövessék a távol-keleti ország példáját nukleáris téren.

"Észak-Korea súlyosan megsérti az atomsorompó-szerződést, és olyan rakéták kifejlesztésén dolgozik, amelyek képesek elérni Európát és Amerikát. Mondtam a legfelső amerikai vezetésnek, hogy az irániak nagyon figyelik, mi történik Észak-Koreával. Ha nem oldják meg ezt a kérdést, akkor az irániak le fogják vonni ebből a következtetéseket" - mondta Barak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

aser
2009. szeptember 17. 10:44
A 70 milliós Irán nem fél az embargótól,mert igénytelen a lakosság.És látja,hgy az USA és az EU semmit se tesz,hogy megakadályozza az atombombához jutását.Ha kap É-Koreai rakétákat,akkor egész EURÓPÁT sakkban tudja tartani,és akkor már vagy háburu,vagy behódolás lesz a választás az Iszlám előtt..
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását