2024. május 5. - Györgyi

Csütörtökön kezdődik a Moziünnep

Csütörtöktől négy napon át várják kedvezményes árú jegyekkel a filmek szerelmeseit számos városban a Moziünnep alkalmából.
2009. szeptember 16. szerda 10:46 - HírExtra
A szeptember 17. és 20. között zajló programsorozaton olyan filmeket láthat az országos premier előtt a magyar közönség, mint a Pedro Almadóvar rendezte Megtört ölelések, amelyben a spanyol rendező egyik kedvenc színésznője, Pénelopé Cruz játssza a főszerepet, az Admirális című orosz történelmi kalandfilm vagy a Pippa Lee négy élete című lélektani dráma, amelyben olyan sztárok "lelkiznek", mint Keanu Reeves, Winona Ryder, Julianne Moore és Monica Bellucci - közölték a szervezők az MTI-vel.

Premier előtt vetítenek több amerikai független filmet is a 6. alkalommal megrendezett ünnepen, köztük a puding-áradások és ketchup-tornádók veszélyes világába kalauzoló Derült égből fasírt című animációs filmet és a férfi-nő kapcsolatot humorosan feltáró Csúf igazság című mozit.

Több magyar filmet is láthat bemutató előtt a közönség: vetíteni fogják Pater Sparrow szemledíjas alkotását, a Stanislaw Lem egyik novelláját feldolgozó 1-et, a Tréfát, amiért az idei filmszemlén Gárdos Péter megkapta a legjobb rendező díját, valamint Mátyássy Áron első filmjét, az Utolsó időket, amely megnyerte a 40. Magyar Filmszemle fődíját, az Arany Orsót.

A szervezők tájékoztatása szerint az újdonságok mellett több korábban bemutatott filmet is pótolhatnak vagy újranézhetnek a Moziünnep látogatói, egyebek mellett Quentin Tarantino 2. világháborús "agymenését", a Brad Pitt főszereplésével készült Becstelen brigantykat, az Oscar-esővel díjazott Gettómilliomost, a nagysikerű Mamma Miát, amelyben Meryl Streep, Colin Firth és Pierce Brosnan sajátos módon adnak elő Abba-dalokat, és a Felolvasó című drámát, amelyért Kate Winslet megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscart.

A vetítések mellett az idén is lesznek közönségtalálkozók, valamin zenei- és képzőművészeti kísérőprogramok. Több moziban is jegyszedőként dolgoznak hírességek, mint például Csonka András, Sub Bass Monstrer, Beleznay Endre és Cseh László - derül ki a szervezők összegzéséből.

A Moziünnepen az elmúlt három évben összesen közel 1,4 millió jegy kelt el. Évente ebben a négy napban a mozik látogatottsága hozzávetőlegesen háromszorosa egy szokásos, teljes heti nézőszámnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását