2024. május 8. - Mihály

Csak egy évre könnyítene az ORTT

Csak egy évre adna könnyítést az ORTT új műsorszolgáltatásidíj-stratégiája a médiumoknakI.
2009. szeptember 16. szerda 13:37 - HírExtra
A műsorszolgáltatási díjaknak a gazdasági válság miatti lehetséges átmeneti csökkentése címet viselő előterjesztés csak az idei év utolsó, valamint 2010 első három negyedére mérsékelné a díjakat az információ szerint.

Júliusban beszélt arról az MTI-nek Majtényi László, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöke, hogy őszre születhet meg a koncepció, amely összegzi a rendelkezésre álló tapasztalatokat; ennek alapján az ORTT "ha szükséges, beavatkozik", és megmenti azokat a műsorszolgáltatókat, "amelyek megszűnése nagyon káros lenne". "A beavatkozásba valamilyen normatív elemet kell vinni" - tette hozzá, azt hangsúlyozva, nem egyedi döntésekre van szükség, hanem arra, hogy homogén médiapiaci csoportokat kezeljenek egységesen. Emlékeztetett arra: a díjcsökkentéssel kieső pénzek miatt az eddigieknél kevesebb forrást tudnak kiosztani; "az egyik ujjunk megvédése árán a másik ujjunkból vágunk le egy darabot" - fogalmazott a médiahatóság elnöke. Az MTI korábban közölt információja szerint tucatnyi műsorszolgáltató kért díjcsökkentést korábban, de ezek közül csak a Juventus Rádió kérelmét fogadta el az ORTT, amely a többi kérelmezőt arról tájékoztatta, hogy nem egyenként tárgyalják beadványukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását