2024. május 8. - Mihály

Átalakul a Metropol

Új arculattal, átalakított szerkezetű tartalommal és kisebb méretben jelenik meg januártól a Metropol hírújság.
2009. szeptember 16. szerda 11:23 - HírExtra
Az olvasóknak egy újságban kínálnak négy lapot - mondta, a tartalom pilléreként említve a hírek és hátterek mellett a sportot, a szórakozást és a mellékletek rendszerét; a méretváltással párhuzamosan akár nyolc vagy ennél is több oldallal nőhet a Metropol terjedelme.

Mint mondta, sokkal markánsabban elkülönítik az egyes tartalomtípusokat, változatlanul fontosnak tartva, hogy "az embereket alapszinten tájékoztassuk a világról", hiszen olvasóik kétharmada más napilapot nem forgat; a mostaninál sokkal több saját anyagot terveznek adni - tette hozzá.

A fordulópontnak nevezett átalakítás kapcsán arról beszélt: a lapcsoporton belül első a magyarországi lap a maga 28 százalékos piaci részesedésével, és "Magyarország az egyetlen a világon, hogy olyan pozíciót tudtunk elfoglalni, hogy nincsen versenytársunk az ingyenesnapilap-piacon".

A cseh Metro már tavaly formátumot váltott, a magyarországi lap lesz a második a világon, amely ezt a lépést megteszi, abban viszont egyedülálló a váltás, hogy ezt az arculatváltással egy időben lépik meg.

Hivatal Péter a bejelentés időzítése kapcsán megjegyezte: "nem lett volna igazán sportszerű", ha azt követően teszik közzé a váltást, hogy már befejeződtek a hosszabb távú hirdetőkkel a tárgyalások.

Izbéki Gábor főszerkesztő megemlítette: az is szempont volt, hogy a jövő olvasóit valamilyen formában megnyerjék a lapnak. Megjegyezte: a mostaninál több tartalmat nem nagyobb, hanem egy szemléletváltáson átesett stábbal készítik. Közlése szerint kinézetében bulvárosodik a lap, tartalmában viszont nem.

Mint mondta, azzal, hogy a belső oldalakon is erős lesz a lap zöld színvilága, nemcsak megjelenése lesz letisztultabb, de jobban elkülöníthetővé válik a szerkesztett tartalom és a hirdetés.

Közlése szerint a mostani, 6-7 rendszeresen jelentkező heti melléklethez még egy, divattal és életmóddal kapcsolatos témákat feldolgozó tematikus blokk társulhat.
A lap 19 országban, 55 kiadásban 100 városban jelenik meg, naponta több mint 17 millió olvasóhoz jut el - emlékeztetett az eseményen a vezérigazgató, aki megjegyezte, a magyarországi változattal "mi egy kicsit komolyabb lap vagyunk, mint Nyugat-Európában".

Hozzátette: "a beállt piacokon a konszolidálás a fő feladat, az új piacokon mindenképpen a terjeszkedés", példaként említve, hogy nemrég a dél-amerikai Ecuadorban jelentek meg, Szentpéterváron franchise-ból a kiadó többségi tulajdonába került a lap, amelyet már Moszkvában is terjesztenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását