2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Az UEFA bemutatta a Lokit

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján bemutatja a Bajnokok Ligájába jutott nyolc újonc csapatot, köztük a Debrecent is.
2009. szeptember 14. hétfő 14:52 - HírExtra
A hajdúsági klub történeti áttekintésénél az írás kiemeli, hogy az elmúlt években a DVSC-TEVA megtörte a fővárosi csapatok dominanciáját, amely a magyar klubfutballt jellemezte az egész 20. században. Az is olvasható, hogy 1993-ban jutott az élvonalba az együttes, amely első nagy sikerét a tavaly elhunyt "legendás edző", Garamvölgyi Lajos irányításával aratta 1999-ben, amikor elhódította a Magyar Kupát.

A cikk Rudolf Gergelyre hívja fel a figyelmet, mint a gárda legjobb játékosára. A 24 éves válogatott csatárról leírja, hogy nagyon fiatalon kikerült Franciaországba, s a Nancynál nevelkedett. A cikkből kiderül, a 2007-ben hazatért támadó igen jó cselező készséggel rendelkezik.

A Loki történetének legemlékezetesebb meccseként a Hajduk Split vendégeként aratott 5-0-ás diadalt jelöli meg a szerző. Erre a találkozóra 2005-ben a BL selejtezőjében került sor. A klub eddigi legjobb játékosaként Sándor Tamás neve olvasható.

A cikk végén kiderül, hogy a csapat beceneve, a Loki a klub korábbi nevéből származik, amikor még Debreceni Lokomotívként szerepelt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Bécike
2009. szeptember 14. 17:12
Pontot hozunk Liverpoolból!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását