2024. május 2. - Zsigmond

Az utolsó üzenetek Michael Jacksontól

Néha bódult állapotról tanúskodó, néha rejtélyes üzenetek sorát hagyta hátra halála előtt néhány órával Michael Jackson.
2009. szeptember 13. vasárnap 18:59 - HírExtra
A pop koronázatlan királya, aki 50 évesen, több hónaposra tervezett londoni koncertsorozatának nyitánya előtt néhány nappal halt meg, a News of the World - a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap - helyszíni riportja szerint fürdőszobája aranykeretes tükrére ragasztotta a világnak és saját magának szánt üzeneteit.

A lap által látott üzenetek egyike arra emlékezteti az utókort, hogy "a holnap gyönyörű jövőt ígér". Jacko egyik barátjának értelmezése szerint ez felfedi, hogy az énekes élete utolsó pillanatáig "mennyire pozitívan" látta a világot - írta a brit újság.

Egy másik, nagybetűs kézírással papírra vetett rövid feljegyzésben az áll: "Szeretetet, sohasem erőszakot".

"Hálás vagyok, hogy a csodák mágnese lehetek" - olvasható egy további papírlapon. Ez a kifejezés a szenvedélybetegségükből, például alkoholizmusukból kigyógyulók amerikai önsegítő programjának jelmondata. Jackson barátai azt mondták a News of the Worldnek: ebből az üzenetből arra következtetnek, hogy a világsztár segítségért kiáltott gyógyszerfüggősége leküzdéséhez.

Egy prózaibb üzenetben Michael Jackson a jelek szerint saját magát próbálta emlékeztetni arra, hogy londoni koncertsorozatán ki ne hagyja egyik legnagyobb, Lionel Ritchie-vel közösen írt, 1985-ben felvett slágerét. "Énekeld a We Are The World című számot is az előadáson" - áll a cetlin. Egy másikon arra figyelmezteti magát, hogy fel kell hívnia Rod Temperton brit dalszerzőt és producert, aki több Jackson-világsiker társszerzője volt.

A News of the World forrásai szerint ez utóbbi üzenetek Jacko aggasztó szellemi állapotáról tanúskodnak, mivel "egészen nyilvánvaló dolgokra" is emlékeztetnie kellett magát. Az egyik bennfentes azt mondta: egyértelmű, hogy a énekes által szedett gyógyszerek "óriási mértékben hatottak" gondolkodására és memóriájára.

A tizenháromszoros Grammy-díjas világsztár júliusban kezdte volna maratoni koncertsorozatát a délkelet-londoni Greenwich közelében lévő, húszezer fős befogadóképességű O2 rendezvénycsarnokban. Ez lett volna a nagy visszatérés a több mint egy évtizedes turnészünet után.

A szervezők először tíz koncertet hirdettek meg, a rajongók minden várakozást felülmúló rohama láttán azonban egymás után hosszabbítgatták szeptemberig, majd 2010 februárjának elejéig, aztán február végéig az előadássorozatot, amely végül már ötven fellépésből állt volna.

Sokan már ekkor megkérdőjelezték, hogy a sztár, akinek különböző egészségügyi problémáiról - köztük állítólagos bőrrákjáról - folyamatosan jelentek meg értesülések a londoni bulvársajtóban, bírja-e majd ezt a hatalmas koncertfolyamot, amelyre 750 ezer jegyet adtak el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

állampolgári
2009. október 12. 14:36
Michael Jackson és a pszichiátriai szerek

Alig néhány napja, hogy a világ megrendülten értesült Michael Jackson haláláról, és máris több híradás látott napvilágot arról, hogy a sztár milyen erős gyógyszereket, többek között antidepresszánsokat szedett. Az antidepresszánsok és hasonló szerek veszélyes mellékhatásait pedig számos halálesettel – köztük több híresség halálával – kapcsolatba hozták már.

Ha hinni lehet a nemzetközi sajtóban megjelent híreknek, a popkirály jó néhány féle szert, köztük fájdalomcsillapítókat és antidepresszánsokat szedett. Nem lenne meglepő, ha a vizsgálat összefüggést találna az énekes halála és e szerek mellékhatásai között, ugyanis ilyen szereket más hírességek halálával is kapcsolatba hoztak már. A 60-as évek amerikai rocklegendája, Del Shannon mindössze 15 nap antidepresszáns-szedés után öngyilkosságot követett el, de ide sorolható a Nirvana együttes énekese, Kurt Cobain is, aki egy pszichiátriai serkentőszeren töltötte a gyermekkorát, halálakor pedig vérében – a heroin mellett – egy másik pszichiátriai nyugtatót is találtak.

Az ilyen szerek mellékhatásairól szóló hírek nem újkeletűek. Az utóbbi években hivatalos gyógyszerhatóságok sorozatban jelentettek meg nemzetközi figyelmeztetéseket bizonyos pszichiátriai szerek – köztük antidepresszánsok – veszélyes mellékhatásairól. Egy magyar orvosi honlap szerint Magyarországon minden harmadik ember szed nyugtatót, antidepresszánst vagy fájdalomcsillapítót.

A Michael Jackson által – a híradások szerint – szedett pszichiátriai szerek magyarországi gyógyszerleiratában is szerepel, hogy ezek a szerek szívproblémákat, légzészavart okozhatnak. Nem kizárt, hogy újabb világhírű művész esett áldozatul annak a pszichiátriai gyógyszeriparnak, amely nemzetközi szinten 330 milliárd dolláros bevételt hoz minden évben.

További nformáció:
Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány
Tel.:(1) 342-6355
E-mail: info@cchr.hu
Web: www.emberijogok.hu
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását