2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Egyesüljön Szerbia és Oroszország?

Szerbiában az országot Oroszországgal egyesíteni akaró párt alakult Én Oroszországom néven.
2009. szeptember 11. péntek 15:23 - HírExtra
A Beta hírügynökség az angol nyelven sugárzó, Russia Today (Oroszország Ma) elnevezésű orosz kereskedelmi televízióra hivatkozva közölte a hírt, és idézte is a pártalapító Ivan Isakovicot, aki úgy nyilatkozott, hogy szervezete széles körű támogatást élvez Szerbiában. Olyan társadalmi, politikai és gazdasági reformokat akarunk, amelyek elsődleges célja a falun élők és az egyszerű dolgozók helyzetének a javítása - vázolta fel pártja programjának másik fontos részét az Én Oroszországom vezetője.

Arra a kérdésre, hogy a Kremlből vagy általában Moszkvából érkezett-e már valamilyen visszajelzés a pártalapításra, Isakovic azt válaszolta, hogy az Én Oroszországom még az útja legelején tart, de bízik benne, hogy Moszkva pozitívan reagál a megalakulására. Mikor a riporter a szerb kormány véleményét kezdte firtatni, azt mondta, hogy 12 ezer orosz katona halt meg a II. világháborúban Belgrád felszabadítása érdekében, s még nagyon sok bajtársuk adta az életét azért, hogy Jugoszlávia újból szabad legyen.

Aki pártunk célkitűzését hazafiatlannak tekinti, igazából nem hazafi. A szerb nép, még a kisgyerekek is tudják, hogy az orosz katonák és a Vörös Hadsereg mit tett értünk. Ezért mi nagyon hálásak vagyunk - nyilatkozta Ivan Isakovic.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását