2024. május 27. - Hella

Meghalt a kismama, fizethet a hibázó orvos

Egymillió forint pénzbüntetésre ítélte és egy évre eltiltotta a szakorvosi tevékenységtől a Kaposvári Városi Bíróság szerdán azt a siófoki orvost, aki nem ismert fel egy méhen kívüli terhességet, emiatt páciense, egy 26 éves ádándi nő meghalt.
2009. szeptember 9. szerda 19:35 - HírExtra
A bíróság szerint az orvos, aki cisztának vélte a hasűri terhességet, nem járt el elég körültekintően, amikor a szokásos ultrahang vizsgálatok mellett nem kért speciális diagnosztikus vizsgálatokat.

Az asszony 2005 januárjában kereste fel az orvost, aki megállapította a terhességet. A kismama ezt követően tünetmentes volt, április elején azonban rosszul lett és percek alatt elvérzett.

A bíróság szerint azt nem lehet teljes bizonyossággal kijelenteni, hogy a kismama életét meg lehetett volna menteni, ha elvégzik a diagnosztikus vizsgálatokat, mivel ezt a ritka rendellenességet így is csak az esetek felében tudják megállapítani. Az viszont bizonyos, hogy az orvos nem tanúsított kellő gondosságot és körültekintést, esélyt sem adott a helyes diagnózis felállítására.

Az orvost halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért ítélték el. Az ügyészség súlyosításért és felfüggesztett börtönbüntetésért, a védelem felmentésért fellebbezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

not
2009. szeptember 11. 13:39
Eltíltás???Börtön??? 4év után??? Pénzbüntetés igen!Ha tényleg alkalmatlan mi van azokkal a kismamákkal akiket ez idő alatt kezelt. Úgy tudom problémamentesen!!! Ez nem arra utal,hogy alkalmatlan lenne szerintem!!!
aser
2009. szeptember 9. 19:38
Ezt az Orvost,Alkalmatlanság cimán el kell tiltani.És lehetőleg lecsukni gondatlanságból elkövetett gyilkosság miatt!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását