2024. május 24. - Eszter, Eliza

Lelépjük a portugálokat?

Nem szabad hagyni a portugálokat játszani, ez lehet a siker titka Halmosi Péter szerint a Puskás Ferenc Stadionban szerdán 20:45 órakor kezdődő labdarúgó világbajnoki selejtezőn.
2009. szeptember 8. kedd 14:48 - HírExtra
"Örök igazság a futballban, hogy minden csapat annyit tud játszani, amennyit hagyják. Nekünk ott kell lihegnünk a nyakukon, hogy ne tudjanak kibontakozni. Ez a 90 perc teljes koncentrációt igényel majd, de meg lehet oldani" - mondta a Hull City játékosa.

Hozzátette, ő négyszer lépett pályára az általa is a világ legjobbjának tartott Cristiano Ronaldo ellen, ugyanakkor szerinte ezeken a meccseken nem villogott annyit, mert az agresszív védekezéssel elvették a kedvét a játéktól.

"Az elején meg kell fogni őket. Kifejezetten keményen kell védekeznünk, s az sem baj ha a szabályok keretein belül egy-két +csomagot+ kiosztunk, mert Ronaldo például ezeket különösen nem szereti, s ezzel vissza lehet őt vetni" - nyilatkozott Halmosi, aki a riválisról úgy vélekedett, hogy papíron ugyan jobbak, de mégis a magyarok mögött vannak, így nincs mitől félni.

A szombati, svédek elleni meccsel kapcsolatban megjegyezte, hogy a vasárnapi csapatértekezleten kibeszélték magukból a történteket, most már előre néznek, s minden idegszálukkal a portugálokra koncentrálnak.

"Persze nem ilyen egyszerű ez, mint elmondva, mert azért időről időre eszébe jut az embernek, hiszen nem érdemeltünk vereséget és mégis nagy balszerencsével kaptunk ki az utolsó pillanatban. Viszont amikor kimegyek a pályára, elfelejtem az eddig történteket, s kizárólag az adott találkozóra koncentrálok.

Akár valamiféle pluszt is adhat a szombati kudarc, mert extra motivációt is jelenthet számunkra, hogy azonnal javítsunk, továbbá megmutassuk a közönségnek, érdemes bízni bennünk és kijönni a meccseinkre" - elemezte a svédek elleni 90 perc hozadékát a válogatott bal oldali védője.

Kora délután megérkezett Budapestre a portugál labdarúgó-válogatott, amely szerdán 20:45 órától játszik világbajnoki selejtezőt a magyar csapattal.
Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását