2024. június 9. - Félix

Újabb végkielégítési ügy a BKV-nál

Több mint 30 millió forintos végkielégítéssel távozott a BKV-tól Futó Sándor, akivel a közlekedési vállalat igazgatóság elnöke, Tóthfalusi György kötött szerződést; Tóthfalusinak és Futónak közös üzleti érdekeltségük is van.
2009. szeptember 3. csütörtök 17:00 - HírExtra
A közszolgálati rádió információi szerint Futó Sándor tanácsaiért 1,4 millió forint havi díjazásért, valamint annak 150 százalékos garantált prémiumért adott tanácsokat, azaz havi 3,5 millió forintot kapott a BKV-tól. Futó Sándort idén áprilisban bocsátotta el Kocsis István vezérigazgató, a rádió úgy tudja, hogy a tanácsadó több mint 30 millió forint végkielégítést kapott.

A rádió Krónika című műsora kiderítette, hogy Tóthfalusi Györgynek, a BKV szabad demokrata igazgatótanácsi elnökének több közös üzleti érdekeltsége van. A rádió példaként azt a 2005-ben alapított Pro Advis Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-t említette, amelynek tulajdonosai között Futó Sándor és Tóthfalusi György édesanyja egyaránt megtalálható.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére csak annyit közölt: Futó Sándor koordinációs főtanácsosi munkakörben dolgozott a BKV-nál, végkielégítésként pedig a felét kapta annak, mint ami szerződése szerint járt volna neki. A konkrét összeget a kommunikációs vezető személyiségi jogokra hivatkozva nem közölte.

A BKV csütörtökön egy előző nap nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási adatokat vitatva Kocsis István érdemei között említette egyebek között, hogy a vezérigazgató elérte: a közlekedési társaságtól távozó több vezető feleannyi végkielégítéssel érje be, mint amennyit az elődei által kötött szerződések alapján kaphatott volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

vassmi
2009. szeptember 3. 18:00
Először is egy ilyen tanácsadói állás nekem
is elkelne, de csak kapcsolatokkal(korrupció)lehet bekerülni.Ilyen hatalmas összegeket semmilyen tanács nem ér főleg az adófizetök zsebéből.Inkább buszt kellet volna venni rajta.(A tanácsért a jogdijjat személyesen venném fel)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását